Спорт

Марка: „Тата“ Мартино преузео Барсу

031655

Аргентинац који је свој матични Њуелс Олд Бојс довео до титуле првака овогодишњег “Финала” (некадашње Клаусуре) потписао је трогодишњи уговор, тврди “Марка”.

Барса је без тренера од како је оставку због болести поднио Тито Виланова. Десетине свјетских стручњака повезиване су са послом на стадиону Камп Ноу претходних дана.

Спортски директор каталонског клуба Андони Зубизарета отишао је у Буенос Ајрес на завршне преговоре, који су по ријечима шпанских медија завршени успјешно, потписивањем трогодишњег уговора.

На почетку вијека он је у два наврата водио Либертад, а једном Серо Портењо, и за то вријеме освојио четири титуле шампиона Парагваја.

Мартино је затим пет година био селектор Парагваја, који је са њим на клупи континуирано играо битну улогу у јужноамеричком и свјетском фудбалу, а 2007. изабран је за најбољег тренера на континенту.Подршку за ангажовање аргентинског стручњака дао је и Лео Меси.

„Свиђа ми се Тата Мартино Он је одличан тренер, што је показао у Клаусури, и због коначног резултата и због начина на који је дошао до титуле. Он чини своје тимове бољим и сви га поштујемо“, рекао је Меси.

Фаворити за функцију били су бивши Барсини играчи, прије свих Лаудруп, Де Бур, Куман и Луис Енрике, а одлазак Гуса Хидинка из Анжија, раније у понедјељак, навео је цијелу планету да поглед упре у 66-годишњег Холанђанина.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *