Спорт

Љајић: Србију чине и муслимани, ако је химна услов не враћам се у репрезентацију

adem

Фудбалер Фиорентине Адем Љајић рекао је да се неће вратити у репрезентацију Србије, ако је и даље певање химне услов за играње у националном тиму.

“Потписао сам уговор са Михајловићем, али нисам га добро прочитао. Србију чине и Муслимани. Играо сам десет година у многим репрезентативним селекцијама и нико ми никада није тражио да певам химну. Ако је то услов за играње у репрезентацији, онда се ја нећу вратити”, рекао је Љајић за “Газета дело Спорт”.

Љајић није члан репрезентације од маја прошле године и пријатељског дуела са Шпанијом када га је селектор Синиша Михајловић одстранио из тима јер није певао химну, упркос потписаном кодексу понашања.

Љајић се осврнуо и на прошлогодишњи сукоба са бившим тренером Фиорентине Делиом Росијем, када је деловало да ће напустити стадион “Артемио Франки”.

“Морам да се захвалим саиграчима који су потврдили да нисам увредио Росија. То је био најтужнији тренутак у мом животу, мислио сам да ћу напустити Фиренцу, јер је клуб планирао да ме прода. Не желим да имам репутацију размаженог момка, поготово јер сам са 13 година напустио дом и отишао у Београд”, рекао је 21-годишњи фудбалер.

Љајић је додао да је сада задовољан и да би волео да на крају сезоне продужи уговор са Фиорентином.

“У Италију сам дошао после само две сезоне у српском фудбалу, где се мање пажње посвећује тактици. Сада знам како да играм, тренер Винченцо Монтела верује у мене, што утиче на моје самопоуздање. Променио сам и начин размишљања. Раније, када нисам играо, био сам безвољан на тренинзима. Сада се увек трудим максимално”, закључио је Љајић.

Он је у досадашњем делу сезоне одиграо 24 утакмице за Фиорентину и постигао шест голова, док је за репрезентацију Србије забележио седам наступа.

Коментариши чланак

Коментара