Спорт

Ленокс Луис се враћа против Кличка?

033368

Бивши боксерски шампион свијета Ленокс Луис могао би да се врати у ринг у 48. години и бори са Владимиром Кличком у мечу вриједном 100 милиона долара, преноси Гардијан.

Луис је посљедњу борбу имао прије десет година против Владимировог брата Виталија, против кога је био на корак од пораза, али је славио захваљујући повреди ривала.

Британцу је понуђено 50 милиона долара да се бори са млађим Кличком који је прошлог викенда одбранио своја четири појаса против Александра Поветкина у Москви. Међутим, Луис тражи дупло више новца.

– То је моја цијена и тренутно се преговара о томе. Рекао сам им да могу бити спреман за шест мјесеци, већ сам у уводним тренинзима, рекао је Луис, који намјерава да понови успјех Георга Форемана који је у 48 години вратио титулу шампиона свијета.

– Већ сам говорио да би ме 50 милиона долара извукло из пиџаме, али сам размотрио колико вриједи моје насљеђе непораженог шампиона. То ће их коштати 100 милиона“, истакао је Луис.

Овај пут би се борио са млађим од браће Кличко, 37-годишњим Владимиром, јер се 42-годишњи Виталиј фокусирао на политичку каријеру у Украјини.

– Побиједио сам Виталија 2003, па бих волио да се борим и са другим братом, али видјећемо како ће све проћи. Вратићу се на планину и повући у изолацију. С обзиром да су у питању Руси, разматрам тренирање у Сибиру, рекао је Британац.

Окршај Луиса и Виталија Кличка је била вјероватно посљедња велика борба тешке категорије. Била је то борба за живот или смрт за Луиса који је константно био изложен ударцима Кличка, али је и сам ипак послао неколико жестоких удараца у главу и тијело ривала. На аркади Украјинца, направљена је толика раздеротина која није могла бити санирана у рингу.

Та рана изнад Кличковог ока која је крварила условила је прекид борбе и побједу ‘потученог’ Луиса техничким нокаутом у шестој рунди. Испоставило се да је то био посљедњи меч члана „Куће славних“ Луиса, а упркос поразу, најбољих пола сата у каријери доктора „Челичне песнице“.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *