Спорт

Јелена преокретом до финала

030239

Јелена Јанковић се пласирала у финале турнира у Пекингу побиједивши послије мало више од два сата игре Чехињу Петру Квитову са 2:1 у сетовима 6:7, 6:1, 6:1.

У првом сету се водила изједначена борба у којој су обје тенисерке деловале прилично нервозно и правиле доста грешака, уз већ мање-више редовне проблеме са сервисом. Чехиња је прва дошла до брејка и повела са 3:1, али је српска тенисерка одмах узвратила и изједначила на 3:3, а затим још једним брејком повела са 5:3.

Имала је Јанковићева затим код 5:4 сервис за побједу, но Квитова се одбранила, баш као и код резултата 6:5 када није искористила сет лопту. У тај-брејку су се ређале обостране грешке, а Квитова је била мало срећнија и некако успјела да добије овај дио меча са 9:7 и освоји први сет.

У другом сету Јелена је потпуно разбила противницу. Сервирала је изузетно добро не дозволивши противници ниједну шансу за брејк, а сама је искористила обје прилике да одузме сервис противници и експресно је стигла до изједначења у сетовима.

Квитова је добила први гем трећег сета, али тада Јелена поново ступа на сцену и осваја шест гемова заредом искористивши прву од двије везане меч лопте, и то на сервис Квитове.

Јанковић ће у недјељу у финалу играти против боље из дуела између Серене Вилијамс и Агњешке Радванске.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *