Спорт

ИХФ: Казна због заставе Равногорског покрета и Младићеве слике

031550

Дисциплинска комисија Свјетске рукометне федерације казнила је Рукометни савез Босне и Херцеговине са 2.000 швајцарских франака.

Организатор Свјетског првенства за младе рукометаше санкционисан синоћње утакмице Исланд – Србија (29:28), одиграној у дворани „Борик“ у Баљауци, гдје је група навијача на трибини истакла црну заставу Равногорског четничког покрета и слику Ратка Младића. Потврдио је то за агенцију Анадолија Смајо Карачић, генерални секретар РС БиХ.

Он је рекао да ће РСБиХ од вечерас пооштрити контроле на утакмицама Свјетског првенства за младе рукометаше које се играју у БаљаЛуци, Сарајеву, Зеници и Лјубушком, јер је ИХФ запријетио да ће у случају понављања сличног инцидента испразнити дио дворане, гђе се евентуално дешавају непримјерене активности, или чак цијелу дворану, а и РСБиХ би био оштрије санкционисан.

Иначе, Дисциплинска комисија ИХФ-а, која за вријеме омладинског шампионата засједа у Сарајеву, до сада казнила је и репрезентацију Кувајта са 5.000 швицарских франака, због тога што је један од чланова стручног штаба непрописно реаговао на одлуку судија. Санкционисали су и селекцију Мађарске, која на почетку турнира није имала имена играча на дресовима. Пропуст их је коштао 2.000 швицарских франака.

У Борику вечерас само 2400 гледалаца

Рукометна репрезентација Србије вечерас игра против селекције Данске, утакмицу 4.кола групе А, на Свјетском јуниорском шампионату, у Бањалуци.

Сусрет Србија- Данска почиње у 21 час. Преставници Међународне рукометне федерације одлучили су да на вечерашњој утакмици у дворани Борик може бити присутно само онолико гледалаца колико има мјеста за сједење у дворани.

Представници ИХФ-а такође су забранили да утакмицама у Бањалуци присуствују организоване навијачке групе које у дворану желе да унесу транспаретне с политичким мотивима.

Подсјећамо, у спортској дворани Борик у Бањалуци је двије хиљаде и 400 мјеста за сједење а на утакмицама селекције Србије, претходних дана, владало је вишеструко веће интересовање.

Након данашње одлуке представника Међународне рукометне федерације, организатори су позвали гледаоце да на вечерашњу утакмицу Србија-Данска дођу раније, да би могли да присуствују утакмици.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *