Спорт

Хрватски тренер: Велика је Црвена звезда

blazevic

Колико је незахвална улога првог стручњака у Црвеној звезди најбоље сведочи реакција најпознатијег хрватског „тренера свих тренера“ Мирослава Блажевића (78). Популарни Ћиро садашњу хаотичну ситуацију на Маракани упоредио је са осињим гнездом које ваља заобићи у широком луку.

♦ Како гледате на финансијску кризу и тренерску вртешку у Црвеној звезди?

– Немам најбоље информације. Чујем да Звезда мења тренере, али стварно не знам како је тамо – избегао је одговор Мирослав Блажевић.

♦ Какво је ваше мишљење што на Маракани дуго нису могли да трају Просинечки, Јанковић, Са Пинто?

– Не могу ја да ти сад кажем… Пуј! Пи… им материна! Је… ти Звезду…

♦ Значи, немате мишљење?

– У Црвеној звезди је Драган Џајић. Џаја је фудбалски волумен. Он зна шта сад треба урадити. Треба бити стрпљив и не треба журити. Ови нови што су у клубу требало би да га послушају, да науче нешто. Видећете каквог ће тренера довести. Само ако га пусте да ради.

♦ Да ли бисте ви дошли у Црвену звезду?

– То је осиње гнездо!!! Одавно сам дигао руке од Црвене звезде, иако ми је била сан.

♦ Значи не бисте ништа могли да урадите на Маракани?

– Ја бих сигурно направио нешто. Велика је Црвена звезда. Тамо увек има клинаца који могу бити велики играчи. Само треба бити пажљив и стрпљив.

♦ Имате ли савет за Драгана Џајића, да ли да изабере домаћег или страног тренера?

– Боље домаћег! Ви Срби и ми Хрвати увек себе потцењујемо. Наши тренери су најбољи на свету. Странци само продају маглу – закључио је Ћиро Блажевић.

Извући ће се црвено-бели

♦ Има ли наде за Црвену звезду?

– Већ сам ти рекао. Велики је то клуб. Запамти шта ти кажем, велики. Љуља се, али није нокаутиран. Не може бивши европски првак тек тако да падне. Криза је дошла. Не знам зашто и због чега, али знам да ће се Звезда извући и опет бити моћна као некад. Не заборави шта је Ћиро казао – већи је оптимиста од Делија Блажевић.
Кинезима сам мудрац, Хрватима старац

♦ Јесте ли решили да идете у фудбалску пензију?

– Опет ме провоцираш! (смех) Кур.. сам ја стар. Хајде, дођи у Загреб па ми изађи на 200 метара. Даћу ти форе и победићу те. (смех) Идем у Кину. Тамо има новаца. Кинези ме цене, много више него Хрвати. Тамо сам мудрац, а овде старац – казао је Ћиро.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *