Вијести, Спорт

Фелпс се вратио после две године – на велика врата

РЕКОРДЕР ПО БРОЈУ ОСВОЈЕНИХ ОЛИМПИЈСКИХ МЕДАЉА НА МИТИНГУ У АРИЗОНИ ОСВОЈИО ДРУГО МЕСТО, У ПРВОЈ ТРЦИ ПОСЛЕ ПАУЗЕ

Мајклу Фелпсу, човеку који је освојио 18 златних медаља на Олимпијским играма, недостајало је пливање након Лондона 2012. због чега је решио да се врати у базен.

Американац је то учинио у великом стилу. На такмичењу у Аризони освојио је друго место у трци на 100 метара лептир стилом и изборио право наступа на државном првенству САД, које ће бити и квалификационо за Светски шампионат у Русији следеће године.

Фелпс је окончао трку у времену 52,13 секунди, иза Рајана Лохтија, који је тријумфовао резултатом 51,93 секунде, што је друго време у свету ове сезоне.

„Поново сам пливао финале. Желео сам да остварим резултат око 52 секунде и задовољан сам постигнутим. Ипак, ово је само једна трка и очекује ме дуг пут уколико желим да наставим. Било је одлично и веома сам узбуђен због начина на који сам пливао и резултата“, изјавио је Фелпс, који је у квалификацијама пливао 52,84 секунде.

Рајан Лохти изјавио је да је имао два разлога за широки осмех на лицу – тријумф, али и повратак најбољег свих времена.

о да ме погура, као што смо то чинили непрекидно ранијих година. Заиста сам веома срећан што је поново у базену“, додао је Лохти.

Фелпс, чији светски рекорд износи 49,82 секунде, је такмичењем у Аризони направио први, али важан корак ка повратку на стазе старе славе, али ће тек накнадно донети одлуку да ли ће и заиста наставити тим путем.

Мајкл Фелпс

Мајкл Фелпс

„Мајкл је сада изборио право наступа на националном првенству и видећемо какве ће резултате постићи тамо. Он ће имати прилику да се бори и за наступ на Олимпијским играма у Рију 2016. године, али само он одлучује да ли ће прихватати тај изазов“, рекао је дугогодишњи тренер најбољег америчког пливача свих времена Боб Бауман.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *