Вијести, Спорт

Ђоковић за BBC емотивно о ситуацији у Србији

Новак Ђоковић претходних дана јавно је критиковао две највеће светске мреже CNN и BBC о томе да не посвећују много пажње великој катастрофи која је задесила Србију, али и земље у окружењу.

        После освајања турнира у Риму британска мрежа BBC контактирала је Новака.

        „Све време током трајања турнира покушавао сам да упознам све о ономе што се дешава у мојој земљи јер нису били свесни тога. Људи се непрекидно боре, изгубили су своје куће. Био сам веома потресен због тога, веома сма срећан што сам победио на турниру, али са друге стране моје мисли и пажња биле су све време усмерене на мој народ у Србији“, рекао је Новак у интервјуу за BBC.

        Најбољи тенисер Србије објаснио је да је његову земљу, али и БиХ и Хрватску, захватио највећи поплавни талас у последњих 130 година.

        Новак је истакао да је најтежа ситуација у Обреновцу и да борба са поплавама још увек траје.

        Он је додао да не криви ниједну мрежу или међународни медиј, већ да је желео да својим именом допринесе да се скрене пажња на тешку катастрофу.

        „Желео сам само да на тај начин да додатно скренем пажњу и усмерим медије на вести из Србије, и то је била моја једина идеја“, рекао је Ђоковић.

        Он је додао да ће борба за Србију трајати још много дуже након што се вода повуче.

Новак Ђоковић за BBC

Новак Ђоковић за BBC

„И када се поплаве повуку, следи неколико месеци, а можда и неколико година опоравка, како би се људи вратили у нормалан живот. А дужина процеса зависиће и од помоћи из иностранства. Зато смо ја и моје познате колеге из света спорта, покушали да подигнемо међународну свест о значају те помоћи“, истакао је најбољи српски тенисер.

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *