Спорт

Ђоковић у финалу Шангаjа

111430

ШAНГAJ – Други тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Mастерса у Шангаjу, пошто jе данас у првом полуфиналу савладао Француза Жоа Вилфреда Цонгу са 6:2, 7:5.

Ђоковић jе прецизном и фокусираном игром, а пре свега самопоуздањем, успео на краjу да разоружа француског тенисера.

Српски тенисер jе почео да ломи борбени морал Цонге jош у раноj фази меча, када му jе после вођства од 3:0, допустио да веже два гема (3:2), да би онда нагло подигао ниво игре и до краjа сета био доминантан.

Цонга jе у наставку покушавао да нађе слабу тачку у игри Ђоковића коjи jе погађао „у мету“ хладнокрвно, али муњевито, у стилу правог тениског „револвераша“.

Цонга jе ипак, дошао на корак од преокрета пошто jе после вођства Ђоковића од 4:2, успео да направи рибреjк за 4:3 и дође до изjедначења – 4:4.

Српски тенисер, коjи jе у међувремену, бурно реаговао на jедну спорну судиjску одлуку, успео jе да се прибере и поново „узлети“, успевши другом меч лоптом да стави тачку на дуел.

Ђоковић ће у борби за одбрану титуле играти са бољим из другог полуфиналног меча у коjем се у наставку програма састаjу Шпанац Рафаел Надал и Aргентинац Хуан Mартин Дел Потро.

Први рекет Србиjе води против Дел Потра са 9:3 у међусобним мечевима, док jе „скор“ са Надалом негативан – 16:22.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *