Вијести, Спорт

Ђоковић почиње наступ на Мастерсу у Паризу

ПРЕДНОСТ ПРВОГ ТЕНИСЕРА СВЕТА У ОДНОСУ НА ДРУГОПЛАСИРАНОГ РОЏЕРА ФЕДЕРЕРА ОД ПОНЕДЕЉКА ЈЕ СПАЛА НА МАЊЕ ОД 500 БОДОВА

        Најбољи тенисер света у уторак увече почиње наступ на Мастерсу у Паризу, првом турниру откако је добио сина Стефана.

        Предност Новака Ђоковића у односу на другопласираног Роџера Федерера од понедељка је спала на мање од 500 бодова, али српски тенисер каже да му то не ствара притисак уочи турнира на коме брани титулу и врх АТП листе.

         „Самим тим што сам постао отац, већ се осећам као број 1, рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

        Он је додао да никада није отписивао Федерера из конкуренције за прво место на свету, иако Швајцарац увелико „гази“ 34. годину.

         „Увек сам га сматрао једним од најбољих, а он из дана у дан показује да заслужује позицију у самом врху. Мислим да му године уопште нису наудиле“.

        Новак се у уторак око 19.30 часова састаје са Немцем Филипом Колшрајбером, у мечу другог кола. Могући противници после тога су му Монфис или Изнер, па Димитров или Мареј у четвртфиналу, а Ферер, Симон, Цонга или Нишикори у полуфиналу.

        Више него озбиљни ривали у свакој прилици, а посебно за тенисера који у сусрет последњем Мастерсу сезоне вероватно није могао да буде максимално концентрисан на терен и тренинге.

        Ипак, када прође тај први налет емоција после рођења детета, Новак очекује да ће остати посвећен својој професији.

         „Наравно, биће ми важно да учествујем у животу и одрастању свог сина, али не очекујем да ме то поремети у бављењу тенисом, напротив. У мом приступу се неће променити ништа битно. И даље ћу бити ту, такмичити се и борити за трофеје и прво место на свету“.

Новак Ђоковић

Новак Ђоковић

Дуел са Колшрајбером, кога је ове године побеђивао у Риму (2:1) и на УС опену (3:0), биће одличан тест његове тренутне спремности и решености да одоли Федереровом налету.

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *