Спорт

Ђоковић: Ништа не може да се мери са играњем за Србију

davis_cup_reprezentacije_Srbije-700x450
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је данас да ниједан појединачни успех не може да се мери са играњем за Србију и победама које остварује за национални тим.

“Србија је освојила Дејвис куп 2010. године и то је једно од најлепших тренутака у мојој каријери. Освојио сам Вимблдон, дошао до првог места на АТП листи, али ништа не може да се мери са победама које доносиш својој земљи. Покушаћемо да оживимо успомене, које смо имали у финалу против Француске”, рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Он је додао да зна какви га услови очекују у Бојсију где ће Србија од 5. до 7. априла гостовати Сједињеним Америчким Државама у четвртфиналу Дејвис купа и да је максимално мотивисан да репрезентацији донесе победу.

“САД су најуспешнија земља у Дејвис купу, имају дугу традицију у тенису и доста добрих играча. Квери и Изнер су лидери тима, а ту су и браћа Брајан, најбољи дубл на свату икада. Веома су јаки, изабрали су услове и надморску висину за које мисле да може да им помогне. Играли смо у оваквим условима, знамо шта нас очекује. Максимално смо мотивисани да играмо и нашој земљи донесемо победу”, поручио је Ђоковић.

Српски тенисер, ипак, упозорава да је Дејвис куп тимско такмичење.

“Овде није реч о мојим мечевима против Изнера и Кверија, јер ово је тимско такмичење. Успех колектива је приоритет, чак ако и добијем та два меча, то неће бити довољно да прођемо, јер су нам потребна три поена”, рекао је Ђоковић.

Први тенисер света се нада да ће он и саиграчи имати подршку навијача, пре свих Срба који у великом броју живе у Чикагу и околини.

Жреб за парове четвртфиналног дуела између САД и Србије биће одржан сутра од 12 сати по локалном времену у некадашњој главној железничкој станици у Бојсију.

Коментариши чланак

Коментара