Спорт

Ђоковић експресно до полуфинала Монтреала

023222

Најбољи свјетски тенисер Новак Дјоковић пласирао се у полуфинале мастерс турнира Роџерс куп у Монтреалу пошто је рано јутрос по нашем времену, у четвртфиналу, савладао Француза Ришара Гаскеа са 2:0 у сетовима – 6:1, 6:2.

Ђоковић је неочекивано лако изашао на крај с деветим тенисером свијета и забиљежио осму побједу у њиховом деветом међусобном окршају. Доминирао је током читавог меча, не допустивши Гаскеу никакву шансу за евентуално изненађење.

Колико је српски ас играо добро, сигурно и веома прецизно, толико је Француз био далеко испод очекиваног нивоа и реномеа. Гаске је дјеловао потпуно одсутно и деконцентрисано, као да се унапријед помирио са поразом.

Ђоковић је с лакоћом кажњавао све грешке противника и рутински, готово са пола снаге, окончао неравноправну борбу послије само 53 минута игре.

У полуфиналу мастерса, који се игра за укупан наградни фонд од 2,88 милиона долара, свјетски број један чека побједника меча између Шпанца Рафаела Надала и Аустралијанца Маринка Матошевића.

У другом полуфиналу састају се Канађани Милош Раонић, који је савладао Летонца Ернестса Гулбиса са 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, и Васек Поспишил, коме је Рус Николај Давиденко предао четвртфинални меч у првом сету због болести при вођству противника са 3:0.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *