Вијести, Спорт

ДИВАЦ: Српски и косовски спортисти ће се међусобно борити на олимпиjадама

„НЕ БИХ ВОЛЕО ДА СЕ О ОВОМЕ ВИШЕ ПРИЧА, НЕГО САМО О СПОРТСКИМ УПЕСИМА СРБИЈЕ У 2014.”

„Свакако требамо да будемо део друштва, слично се и нама десило када 1992. нисмо ишли на Олимпијске игре. Инсиситрам да гледамо кроз спортске очи и препустимо политичарима да раде свој посао“, изјавио је председник ОКС Владе Дивац

        ПРЕДСЕДНИК Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је да није изненађен одлуком Међународног олимпијског комитета (МОК) да прими Косово у пуноправно чланство.

        „Нисам изненађен, јер је пре три месеца то питање било на Извршном одбору МОК и отприлике смо знали ће их примити. Нисмо задовољни, то смо и упућивали МОК-у приликом разговора, али ми смо спортска, а не политичка организација и то је политичко питање. Немам шта ново да кажем, јер се очекивало после одлуке Извршног одбора да их приме привремено“, изјавио је Дивац.

        На питање да ли ће српски и косовски спортисти да се међусобно боре на Олимпијским играма уколико се суоче на такмичењима Дивац је одговорио потврдно.

        „Свакако требамо да будемо део друштва, слично се и нама десило када 1992. нисмо ишли на Олимпијске игре. Инсиситрам да гледамо кроз спортске очи и препустимо политичарима да раде свој посао“, поручио је председник ОКС.

        Одговарајући на питање да ли је председник МОК Томас Бах потврдио да ОКС није имао званичан приговор на пријем Косова у пуноправно чланство Дивац је казао „да је то питање за председника МОК“.

ДИВАЦ: Српски и косовски спортисти ће се међусобно борити на олимпиjадама

ДИВАЦ: Српски и косовски спортисти ће се међусобно борити на олимпиjадама

„Не бих волео да се о овоме више прича, него само о спортским успесима Србије у 2014“, рекао је Дивац.

МОК је данас на седници у Монаку примио национални Олимпијски комитет Косова у пуноправно чланство, па ће спортисти самопроглашене државе моћи да уцествују на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *