Спорт

Црвена звезда спрема подвиг

002351

Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 20.30 часова гостују екипи Лаборал Куће у оквиру четвртог кола групе Д Еволиге и најављују подвиг.

„Црвено-бијели“ још не знају за тријумф у елитном европском такмичењу, док су у посљедњем колу Јадранске лиге уписали пораз на гостовању код Будућности. С друге стране, шпански тим има скор од двије побједе и једног пораза.

Кошаркаш „црвено-бијелих“ Бобан Марјановић рекао је да његов тим послије два узастопна пораза мора да покаже заједништво и покуша да изненаде Лаборал.

– Против Панатинаикоса смо имали вођство од 15 поена и практично смо испустили побједу, али све то не смије да нас обесхрабри. Морамо да дигнемо главе, јер нам предстоји важна и веома тешка утакмица. Лаборал је свакако фаворит, али мислим да смо показали да са свима можемо да играмо и да зато имамо право да се надамо изненађењу – рекао је Марјановић.

Као највећу снагу тима из Виторије он је издвојио Аргентинаца Андреса Ноћионија.

– Без сваке сумње он је њихов најбољи играч. Имају доста искусних и квалитетних играча, али од Ноћионија нам свакако пријети највећа опасност. То показује и статистика по којој је он тренутно други на листи најкориснијих играча Евролиге. Сви морамо да учествујемо у скоку, а управо проблем са офанзивним скоком ривала коштао нас је пораза у Подгорици. Такође, неопходно је да послије ова два пораза покажемо заједништво, издржимо притисак и докажемо да смо прави тим – казао је Марјановић.

Парови

У четвртом колу Евролиге састају се: четвртак, група Б: Брозе Баскетс – Е. Армани (19.15), Анадолу Ефес – Жалгирис (19.45), Стразбур – Реал Мадрид (20.45).

Група Д: Лијетувос Ритас – Макаби (18), Панатинаикос – Локомотив Кубан (20.30), Лаборал Кућа – Ц. звезда (20.30).

Петак, група А: Барселона – ЦСКА (20.45), Нантер – Будивељник (20.45), Партизан – Фенербахче (20.45). Група Ц: Зијелона Гора – Галатасарај (19), Бајерн – Уникаха (20), Монтепаски – Олимпијакос (20.30).

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *