Вијести, Спорт

Бразил на „Маракани” свечано предао Русији улогу домаћина фудбалског мундијала 2018.

ЦЕРЕМОНИЈА У КОЈОЈ СУ У ГЛАВНИМ УЛОГАМА БИЛИ ПРЕДСЕДНИК ФИФА И ПРЕДСЕДНИЦИ БРАЗИЛА И РУСИЈЕ

  • ЈОЗЕФ БЛАТЕР: Достигнућа овог шампионата додатно обавезују земљу која ће организовати наредни, али сам уверен да ће Русија изаћи на крај са свим својим обавезама организатора и да ћемо 2018. имати предиван шампионат који ће се памтити
  • ДИЛМА РУСЕФ: Уверена сам да ће наше гостопримство запамтити сви који су због фудбала дошли у Бразил. Ми, Бразилци, такође никада нећемо заборавити овај шампионат. Желим Русији успех у организацији светског првенства у 2018. години
  • ВЛАДИМИР ПУТИН: Захвалан са председнику ФИФА  Јозефу Блатеру и његовим колегама за част да организујемо наредно првенство света у фудбалу. Учинићемо све што је у нашој моћи да то буде на највишем нивоу

         БРАЗИЛ је – на препуној „Маракани” – свечано предао Русији улогу организатора наредног Светског првенства у фудбалу које ће се одржати 2018. године.

         У церемоноји су учествовали председник ФИФА Јозеф Блатер, председница Бразила Дилма Русеф и председник Русије Владимир Путин.

         Блатер је прво окупљенима на највећем стадиону на пленти показао потписану повељу којом је Русија и званично преузела улогу организатора наредног Мундијала. Одмах потом су се Русеф и Путин потписали на фудбалским лоптама.

         Блатер је након тога узео реч и оценио: „Шампионат света у Бразилу показао је колико је важно духовно уједињавање људи, колико су важни мир и борба против различитих видова дискриминације. Уживали смо у овом шампионату света, поготово што видимо шта је од њега остало у наслеђе Бразилу. Достигнућа овог шампионата додатно обавезују земљу која ће организовати наредни, али сам уверен да ће Русија изаћи на крај са свим својим обавезама организатора и да ћемо 2018. Имати предиван шампионат који ће се памтити”.

         После преседника ФИФА, Дилма Русеф је у име своје земље рекла:

         „Бразил се поноси што је организовао највећи фудбалски догађај у свету. Током протеклих 30 дана цео свет је био окренут према Бразилу, радовао се головима и везао много емоција за свих 12 градова у којима су игране утакмице. То је овај шампионати учинило још бољим. Уверена сам да ће наше гостопримство запамтити сви који су због фудбала дошли у Бразил. Ми, Бразилци, такође никада нећемо заборавити овај шампионат. Желим Русији успех у организацији светског првенства у 2018. години”.

         Руски лидер је, како је и ред у таквим приликама, говорио последњи и указао:

         „Честитам председници Русеф на организацији светског првенства. Фудбал помаже да се решавају и социјални проблеми. Наш задатак биће да створимо услове за тренере, играће, експерте и навијаче. Захвалан са председнику ФИФА  Јозефу Блатеру и његовим колегама за част да организујемо наредно првенство света у фудбалу. Учинићемо све што је у нашој моћи да то буде на највишем нивоу”.

 

Председник ФИФА Јозеф Блатер, председница Бразила Дилма Русеф и председник Русије Владимир Путин

Председник ФИФА Јозеф Блатер, председница Бразила Дилма Русеф и председник Русије Владимир Путин

Први крупан корак Русије у оквирима припрема за „руски мундијал” биће организација жребања – у јулу 2015. године у Санкт Петербургу.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *