Вијести, Спорт

Бекрић: Циљ је резултат испод 47.70

Најбољи српски атлетичар Емир Бекрић рекао је данас да му је циљ да на дворанском митингу у Бечу оствари резултат испод 47.70 сeкунди.

Емир Бекрић

Емир Бекрић

Бекрић ће на првом такмичењу у сезони, које је на програму у уторак, 28. јануара, учествовати у дисциплини 400 метара.

„Волим да се такмичим у дворани, иако на овом митингу неће бити моје дисциплине, 400 метара препоне. На првом такмичењу прошле године у Братислави трчао сам 48,31, али сам већ после два дана, баш у Бечу, био бољи и остварио резултат 47,81 и верујем да ћу ову годину почети бољим резултатима. То значи да ми је циљ да у овом тренутку то буде испод 47,70 што би ми гарантовало добар резултат на 400 метара препоне“, рекао је Бекрић.

Освајач историјске бронзане медаље за Србију летос на првенству света у Москви на 400 метара с препонама завршио је припреме у Португалији са тренером Мирјаном Стојановић, где су помогали физиотерапеут Димитрије Ковач, спаринг партнер Милош Раовић, као и Немања Божић и Иван Марковић

„На припремама смо радили добро, крећемо на такмичења, а то ће бити најбољи показатељ шта смо урадили и шта и како даље. Желим, као и до сада, да из наступа у наступа улазим у форму“, додао је Бекрић.

Бекрић ће после дворанског митинга у Бечу имати још једну квалитетну проверу у Москви, 2. фебруара.

Извор: Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *