Спорт

Ана Бајић трећа на свету

tekvodo

Јуниорска светска вице-шампионка у теквондоу, осамнаестогодишња Ана Бајић потврдила је своју класу и у сениорској конкуренцији: на Првенству света у Мексику (15-21. јул) освојила је бронзану медаљу у категорији + 73 кг. То је прво одличје за нашу репрезентацију на шампионату у мексичком граду Пуебли, а рано јутрос по нашем времену борили су се олимпијска шампионка Милица Мандић (до 73 кг), Реља Просеница (+87 кг) и Ђорђе Марчетић (до 87 кг).

– Пресрећна сам због медаље, нисам ни свесна шта ми се десило. Могло је и боље да буде, али и ово је значајан и велики резултат – рекла је Ана Бајић (рођена 19.3.1995) после церемоније доделе медаља, захваливши на подршци родитељима клупском тренеру Дарку Кукићу из клуба Елит.

Ана Бајић није имала борбу у првом колу, пошто јој није изашла на мегдан представница Алжира Линда Азедин. У другом је избацила Кетерину Родригез (Доминикана), а у борби за медаљу била је боља (2:1) од Росане Симон (Шпанија) која има неколико одличја с највећих такмичења. У полуфиналу је изгубила са 5:2 од домаће такмичарке Брисеиде Акоста коју је у финалу победила Рускиња Олга Иванова. Поред наше репрезентативке, бронзу је освојила и Францускиња Ана-Каролина Графе.

Претпоследњег дана шампионата (ноћас по нашем), бориће се Никола Вучковић (до 63 кг), трећи са јуниорског европског првенства 2011.

На шампионату у Пуебли учествује 872 такмичара међу којима је и 13 наших. Женски тим чине: Ивана Ћујић (до 49 кг), Драгана Гладовић (до 53 кг), Александра Радмиловић (до 62 кг), Дајана Перишић (до 67 кг), Милица Мандић (до 73 кг) и Ана Бајић (+ 73 кг). У мушкој екипи су Милош Гладовић (до 58 кг), Никола Вучковић (до 63 кг), Иван Пурешевић (до 68 кг), Дамир Фејзић (до 74 кг), Стојан Рабијац (до 80 кг), Ђорђе Марчетић, Реља Просеница (+ 87 кг). Тренери су Марио Дујић, Драган Јовић, Предраг Ковачић, Горан Петровић и Борис Горјуп.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *