Вијести, Православље

Патријарх Кирил се срео са децом из Донбаса молио за руске породице

У КРЕМАЉСКОМ ДВОРЦУ ПОДЕЛИО БОЖИЋНЕ ПОКЛОНЕ ВАСПИТАНИЦИМА ДОМОВА ЗА НЕЗБРИНУТУ ДЕЦУ ИЗ ДНР И ЛНР

        БОЖИЋНА прослава Московске патријаршије за децу, на којој су се окупили васпитаници домова за незбринуту децу и деца из Донбаса, одржана је данас у Државном кремаљском дворцу.

         „Ми знамо колико пате људи у Донбасу и, вероватно, ваши родитељи – тате и маме, баке и деке. Да је све добро, ви, вероватно, не бисте ни дошли овде. Али, шта смо могли да урадимо, ми смо урадили, да се ви не бисте осећали као у туђини“ – казао је руски патријарх, обраћајући се деци.

        Он им је честитао Божић, пожелео „мир, душевну радост, добро расположење, нове пријатеље“, да „братоубилачки рат, жртве, страдања људи што је могуће пре нестану с лица донбаске земље и с лица целог света“.

        После Литургије у Успенској саборној цркви у Кремљу, одржане поводом Сабора Пресвете Богородице, поглавар РПЦ је нагласио у свом говору важност очувања мира и љубави у породицама „нарочито узимајући у обзир тешкоће и опасности“.

Патријарх Кирил са малишанима

Патријарх Кирил са малишанима

„И зато су данас наше заједничке молитве посвећене породицама, да се у њима рађају деца, да се престане са масовним убијањем деце у мајчиној утроби, да рођење свакога буде велика срећа за породицу, повод за још веће зближавање и да се осети важност својих ближњих“ – истакао је патријарх Кирил.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *