Православље

МИ КОЈИ ВОЛИМО БОГА – ВОЛИМО РУСИЈУ

МИ КОЈИ ВОЛИМО БОГА – ВОЛИМО РУСИЈУ

Ми који смо уз Бога уједно смо уз Русију. У НАТО вертикали је „трулежни човјек самопостављен у центру стварности“, поручује протојереј ставрофор барски Јован Пламенац.

Разговарао: Тихомир БУРЗАНОВИЋ

ПОДГОРИЦА, 17. МАРТА /СРНА/ – Протојереј ставрофор барски Јован Пламенац истиче да је у Црној Гори народ груписан у двије вертикале – jeдна се залаже за приступање НАТО савезу, а друга је вођена љубављу према Русији.

„Ми који волимо Бога – волимо Русију“, наглашава Пламенац за Срну и оцјењује да уз НАТО вертикалу иду „безосјећајна глобалистичка власт капитала и `људска права` као средство за разбијање власти у државама које нису лојалне Америци, те њихово потчињавање њеном капиталу“.

Уз НАТО вертикалу, сматра протојереј ставрофор барски, иду и „`демократија` као средство за владање народом, `педерлук као мјера слободе`, `права жена` као средство за убијање зачете, а нерођене дјеце, сексуалне слободе као растакање породице.

А ту су и “хуманизам као човјекоцентризам, школство као богоборство, антикултура као достигнуће цивилизације„.

Уз руску вертикалу, наводи Пламенац, “обавијено је човјекољубље које је плод Богољубља, слобода као одговорност, афирмација породице и материнства, васпитање и образовање дјеце на традиционалним хришћанским основама, брак као заједница мушкарца и жене, старање о човјеку у свакој његовој доби.

Барски протојереј појашњава да је у НАТО вертикали „трулежни човјек самопостављен у центру стварности“.

„Ту је човјекова самосвојност мјера вриједности његовог живота. Из ње истаче општи грабеж, коме је циљ – новац. А новац самосвојном човјеку доноси хедонистички угођај, угађање потребама његовог тијела и задовољавање његове сујете“, сматра Пламенац.

У руској вертикали „човјек је Божије створење – слободу је добио од Бога и призван је да је савјесно користи“.

„Па и када је злоупотријеби /јер човјек није Бог/ призван је на покајање, на преумљење и враћање на стазу вјечног живота“, каже протојереј ставрофор барски Јован Пламенац.

Према његовим ријечима, „они из прве вертикале сматрају да су постали од мајмуна, а сви из друге вертикале знају да смо од Адаме и Еве, да нас је Бог створио“.

„Њихова вертикала темељи се на антихришћанским вриједностима живота, а наша на хришћанским“, наводи Пламенац за Срну.

Он сматра да ова подјела своје „пипке“ протеже још дубље, све до велике побуне у космосу, „када је Деница, Сатана, умисливши да је Бог, устао против Бога“.

Протојереј ставрофор барски Јован Пламенац

Протојереј ставрофор барски Јован Пламенац

„Злу овога свијета, узраслом на тој побуни, данас може да се успротиви једино Русија. Као и у периоду док је била царска. Као Византија раније. Као Давид у оно вријеме.

Зато смо ми који смо уз Бога – уз Русију. Зато ми који волимо Бога волимо Русију“, каже протојереј саврофор барски Јован Пламенац.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара