Регион

У редовима „Исламске државе“ и четири жене из Црне Горе

Ријеч је о Алмини Курпејовић, Керими Емини, Алмедини Рековић и Адели Реџепагић.

Подгоричанин Мирза Хаклај је прије више од двије године на територију „Исламске државе“ повео и супругу Алмину Курпејовић и њихове двије малољетне кћерке. Дјевојчице су и данас са мајком и живе у складу са строгим џихадистичким правилима.

У међувремену, Хаклај је погинуо, а, према свједочењима једног од тутинских повратника са ратишта, његова супруга и сама је постала ратник „Исламске државе“.

Једно вријеме је била у командном врху одреда такозване милиције за морал жена и била веома сурова према муслиманкама које би се у било ком погледу огријешиле о шеријатска правила. У складу са овим правилима васпитава и своје дјевојчице које, уз то, пролазе и друге врсте обуке у дјечијим камповима на територији под контролом „Исламске државе“.

Исламска држава (илустрација)

Исламска држава (илустрација)

Вјерски фанатизам „освојио“ је још /најмање/ три држављанке Црне Горе. Ријеч је о Керими Емини, Алмедини Рековић и Адели Реџепагић, младим женама које су на ратишта „Исламске државе“ стизале преко Турске, инспирисане углавном радикализмом својих мужева или љубавника

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара