Мишљења

Маркус Пападопулос: Ердоган је ментално болестан човек

„ЕРДОГАН МОРА БИТИ НА ОВАЈ ИЛИ ОНАЈ НАЧИН УКЛОЊЕН СА ВЛАСТИ“

  • Главни уредник британског Politics First Маркус ПАПАДОПУЛОС: „И по мишљењу многих страних дипломата у Лондону, са којима сам разговарао, Тајип Ердоган је заиста ментално болестан. Ово није нека игра речи. Ердоган пати од мегаломаније, верује у некакву своју месијанску судбину. Као шеф државе, он представља крајњу опасност за цео регион“

        ГЛАВНИ уредик Politics First – Маркус Пападопулос – оценио је да је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган – ментално болестан.

        По његовим речима, са тим се слажу бројне дипломате више земаља, са којима је имао прилику да разговара.

        „Позната је изрека: Ко се игра ватром, опече се. Можемо са сигурношћу рећи да се турско руководство у Сирији не само играло ватром, већ је помогло да се у тој држави распали паклени огањ, подржавајући различите терористичке групе: од Ал Каиде и Исламске државе до елемената Слободне сиријске армије. Ако је оно што се догодило у Анкари 17. фебруара, био терористички акт, њега је могла извршити било која од тих терористичких група коју је подржавала турска влада“, – рекао је Пападопулос.

        Он наглашава да се турска политика у вези са сукобом у Сирији врти око једног човека – председника Ердогана.

        „По мом мишљењу и по мишљењу многих страних дипломата у Лондону, са којима сам разговарао, председник Ердоган је заиста ментално болестан. И ја ово кажем апсолутно озбиљно, ово није нека игра речи. Ердоган пати од мегаломаније, верује у некакву своју месијанску судбину. Као шеф државе, он представља крајњу опасност за цео регион“, – изјавио је новинар.

        Он је подсетио да су историји познати људи, као што је Адолф Хитлер, о коме са сигурношћу можемо говорити као о менталном оболелом човеку.

        „Ни у ком случају не говорим да Ердоган има исту снагу као Хитлер – на сву срећу. Међутим, он је у свом психичком растројству био способан да доведе до распламсавања ужасног сукоба у Сирији, и сада се то осећа и у неким деловима Турске“, – рекао је главни уредник часописа Politics First.

Тајип Ердоган

Тајип Ердоган

По мишљењу Пападопулоса, Ердоган мора на овај или онај начин бити уклоњен са власти, јер је исувише опасно да он влада у једном и иначе експлозивном региону.

Превео: С. Ђорђевић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара