Култура

Спотови са Тјентишта на МТВ Бразил!

Бразилска рок група „Фресно“ у августу прошле године на Tјентишту је снимила спот за пјесму „Акордар“ /Пробуди се/, који је објављен у новембру, али су све до данас крили да су снимили још пет спотова за акустичне верзије својих пјесама…

ФОЧА, 17. МАРTА /СРНА/ – Популарни бразилски рок-бенд „Фресно“ премијерно је на бразилском каналу МTВ емитовао још један спот снимљен у Националном парку „Сутјеска“.

Бразилци су у августу прошле године на Tјентишту снимили спот за пјесму „Акордар“ /Пробуди се/, који је објављен у новембру, али су све до данас крили да су снимили још пет спотова за акустичне верзије својих пјесама.

У бањалучкој маркетинг агенцији „Маниа“, која је снимила спотове, истичу да су чланови бенда „Фресно“, који су дошли у Републику Српску да сниме спотове у Националном парку „Сутјеска“, показали да заљубљеници у умјетност не познају границе.

У овој агенцији напомињу да је након пола године дошло вријеме да се објави преосталих пет спотова за акустичне верзије пјесама, које је „Маниа“ реализовала волонтерски.

Tајна чувана пола године своју премијеру доживјела је на МTВ Бразил емитовањем првог од пет спотова за пјесму „Инфинито“, који је снимљен на Зеленгори, што је наишло на огромно интересовање љубитеља овог популарног бенда.

Посебно занимљиво је да се овај пројекат зове „Српска сешнс“, а наредних пет седмица биће представљан по један нови спот који приказује љепоте Српске.

Чланови бенда „Фресно“ опчињени су љепотама и симболиком Националног парка „Сутјеска“ и споменика на Tјентишту. Фронтмен бенда Лукас Силвеира објашњава да су снимање спота за пјесму „Акордар“ завршили неколико дана раније, те да су, пошто је спот у једном кадру, могли одмах да виде резултат, којим су били одушевљени.

„И нама и људима из агенције `Маниа` јавила се жеља да се не зауставимо на само једном снимању, па нам је понуђено да снимимо још неколико једноставних акустик спотова, што смо наравно прихватили.

У припреми нашег доласка стекао сам утисак да ће ово бити квалитетна сарадња, што је и био случај, али посебно ме одушевило што су волонтерским ангажманом подржали наше преостале акустик спотове“, наводи Силвеира.

Режисер спота Дајан Јаворац каже да је био велики изазов спојити двије врсте умјетности – музику и филм, а у овом случају и двије културе.

„Ово је идеална прилика да се ми из Републике Српске доказујемо на свјетском нивоу, да представимо не само нашу републику, већ и културу.“

„Када смо снимили спот за пјесму `Акордар` осјетили смо велико олакшање, јер је то било много боље од планираног, па смо понесени резултатом снимања, одлучили да наставимо сарадњу“, каже Јаворац Срни.

Он је нагласио да су за вријеме путовања и снимања често уживали у акустичним верзијама, тако дас у дошли на идеју да сниме управо њих.

Са албума „Инфинито“, група „Фресно“ представиће вишемилионској публици у Бразилу и спотове акустичних верзија својих пјесама „Сутјеска/Фарол“, „КадаПоçа“, „ЕуСоу А Маре Вива“ и „Собревивер е Акредитар“.

Спотови са Тјентишта на МТВ Бразил!

Спотови са Тјентишта на МТВ Бразил!

Из агенције „Маниа“ подсјећају да, у сарадњи са „ОК Фестом“, неколико година активно раде на промоцији Националног парка „Сутјеска“, а ова сарадња је већ изродила спотове за „Ортходокс Келтс“ из Србије, те за за бенд „Сопот“ из Бањалуке, као и промотивни видео за Национални Парк „Сутјеска“.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара