Хуманитарне акције

Бојану потребна помоћ: Не желим да умрем млад

bojan-lekic-akutna-leukemija-700x375

Будимо хумани и помозимо младићу да ужива у младости – Лекићу за трансплантацију коштане сржи потребно 138.000 евра.

– Мој син је прошле године сазнао да болује од акутне леукемије и од тада више ништа није исто. Сваки дан се молим Богу само да ми син оздрави и да скупим 138.000 евра, колико је потребно за трансплантацију коштане сржи.

Нема ништа горе него кад ти од новца који немаш и који не знаш како да зарадиш зависи живот детета. Трансплантација треба да се уради на једној клиници у Немачкој, али тек кад прикупимо потребан новац.

Ово је за Курир испричала Оливера Лекић из Шапца, чији син Бојан (24) болује од акутне леукемије. Бојану је потребно чак 138.000 евра за трансплантацију коштане сржи. Према њеним речима, њен син је, одмах након сазнања да је болестан, подвргнут терапији, али, то није помогло.

– Ишао је на хемотерапије, али пошто је болест напредовала великом брзином, трансплантација коштане сржи је неопходна – каже Оливера.

Бојан каже да је у децембру отишао код лекара јер је приметио да се много брзо замара и да су почеле да му се појављују неке чудне израслине по врату и препонама.

– Само се надам да ћемо успети да скупимо новац који је потребан и да ћу се излечити. Ишао сам на хемотерапије и с тим сам завршио, чекам новац и онда треба да отпутујем у Немачку, где ће ми урадити трансплантацију коштане сржи. Знам да ћу успети, јер желим да живим, тек ми је 24. година – каже Лекић.

Пошто Бојан нема брата ни сестру, потребна му је коштана срж од несродног донора, кога ће му лекари наћи пошто младићева породица уплати потребан новац.

Рачун за уплату

Сви људи који су у могућности новац за трансплантацију коштане сржи младом Бојану могу уплатити на рачун Банке Интезе 160-5700101019489-85, на име Бојанове мајке Оливере Лекић Мијатовић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *