Фото и Видео

Бомбардовање Србије – 3 део „Жртве рата“

9825_Bombardovanje-srj_1999_3

Прве сирене и почетак бомбардовања у причу уводе и људе који до тада нису ни били свесни шта се на Косову догађа. У питању су обични људи, који ће следећих 78 дана провести у крајевима које пре ни видели нису, у ситуацијама за које нису били спремни, а које и данас памте: неки по трагедијама које су из задесиле, а неки по чудном стицају околности који је допринео да Кумановски споразум ипак дочекају живи.

У трећој епизоди, „Жртве рата“, говоре машиновође воза у Грделичкој клисури и један преживели путник; родитељи погинуле Милице Ракић, монтажер РТС-а који је бомбе дочекао на послу, људи који су из породичне куће у Раљи извлачили тела породице Павловић и Биљане Момчиловић; новосадски алас који је извлачио преживеле из Дунава и младић који је, враћајући се с тренинга, доживео бомбардовање моста Слободе. Један од саговорника је и Нишлија који је, тражећи свог сина, превртао тела погинулих у Шуматовачкој улици, као и његов суграђанин који је у нападу касетним бомбама изгубио ногу.

Аутори филма су Филип Шварм и Радослав Ћебић, аутори филмова „Јединица“, „Пад Крајине“ и „Атентат на Ђинђића – медијска позадина“.

Сниматељ је Зоран Стојичић, монтажери су Живојин Столић и Јелена Јевтић Марјановић, а за дизајн звука био је задужен Александар Јачић.

Музику за филм компоновао је Зоран Узелац.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *