Вијести, Свијет

Деда продао унука преко Фејсбука

Пенџаб – Индијац (47) ухапшен је пошто је отео бебу своје ћерке и посредством Фејсбука продао унука локалном бизнисмену, објавила је данас полиција државе Пенџаб, на северу Индије.

Фероз Кан, становник града Лудиане, 300 километара северно од Њу Делхија, је, како се тврди, киднаповао унука одмах по рођењу раније овог месеца, извештава АФП.

Кан је затражио помоћ двојице привремено запослених у локалној болници, у којој се породила његова ћерка. Они су пронашли „муштерију“ преко Фејсбука и уговорили продају детета за 45.000 рупија (830 долара).

„Ухапшена су сва тројица људи који су учествовали у продаји детета, а биће испитан и бизнисмен који је дао паре за куповину бебе“, истиче Сатиш Малхотра, виши полицијски службеник у Лудиани.

Полиција је спасла бебу и вратила је њеној разведеној мајци, Нури Кан, која је поднела тужну против свог оца.

Уколико се докаже да су учествовали у киднаповању бебе, за шта су оптужени, тројица ухапашених, који данас излазе пред суд, би могли да буду осуђени на седмогодишње казне затвора.

Индијска савезна полиција је 2011. изнела податак да у земљи има 815 банди, са укупно више од 5.000 чланова, укључених у киднаповање деце, која се најчешће користе за проституцију или просијачење.

Коментариши чланак

Коментара