Вијести, Занимљивости

Студенти исмејали Хрватску железницу: Увек може спорије

Јавни позив Хрватских железница да студенти, уместо специјализованих агенција, креирају нови слоган, донео је бројне предлоге који изазивају салве смеха у Хрватској.

У време када хрватске грађане погађа нови талас поскупљења, повећањем акциза на бензин и увођењем пореза за оператере мобилних мрежа, праву лавину смеха изазвао је јавни позив Хрватских железница да студенти, уместо специјализованих агенција, креирају нови слоган.

hrv-(2)_620x0

”Увек може спорије”, “Лети без климе, зими без грејања”, “Ми не каснимо, време жури” само су неки од предложених слогана, који у све забринутијој Хрватској изазивају салве смеха.

Хрватске железнице, државни губиташ који годинама живи на буџету, понудиле су и “богате” награде за најбољи предлог, па је за победника конкурса за најбољи слоган предвиђена карта за две особе, на било којој релацији у Европи. Друга награда предвиђа путовање по Хрватској, а трећа је нешто скромнија, поклон од 12 евра.

Док око 800 радника ХЖ-а чекају отказе, а другима ће бити драстично смањене плате, хрватски студенти се бар забављају на рачун првака хрватских губиташа.

Недавно је у ХЖ-у отказ добио координатор за италијанске и француске железнице, који је имао плату од 6.000 евра, а установило се да не зна ни италијански, ни француски. Исто тако ХЖ је укинуо бројне линије, поготово недељом, а од развиканог пројекта како ће се железница модернизовати за сада није остало ништа.

Осим “модерне” кампање за нови слоган.

Извор: Новости

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *