Занимљивости

Обамина полиција само у новембру убила више људи него што је британска за 95 година

АМЕРИЧКА ПОЛИЦИЈА УБИЈА, У ПРОСЕКУ, ТРИ АМЕРИКАНЦА ДНЕВНО, ОД ЈУНА – ВЕЋ УБИЛА 464

  • Уместо да бар мало „прикочи“, полиција првог црног председника САД – н акон убиства у Фергусону ненаоружаног 18-годишњег црнца Мајкла Брауна – побила још више од 300 Афроамериканаца!

         САМО  у новембру 2015-те – амерички полицајци су убили више људи него цела полиција Велике Британије за протеклих 95 година.

         Како пише британски лист Independent, у новембру је Обамина полиција убила 78 Американаца, а у Уједињеном Краљевству је полиција од 1920. године до данас убила само 51 човека. У новембру уз учешћу полиције у Британији није убијен – нико.

         У Европи је полицијска пуцњава, и иначе, прилично ретка. Примера ради, финска полиција је током целе 2013-те испалила укупно само шест метака.  На Исланду је „од полицијске руке“ за 71 годину погинуо један једини човек.

         У Сједињеним Државама, међутим, полицајци сваког дана убију, у просеку, три човека. Почев од јуна 2015-те већ је устрелила 464 особе, а при том су 102 жртве биле ненаоружане.

         Истраживач и политички аналитичар Семјуел Синиангве, који је и један од оснивача сајта „Географија полицијског насиља“, открио је да је америчка полиција – након убиства у Фергусону ненаоружаног 18-годишњег црнца Мајкла Брауна – побила још више од 300 црнаца!

Обамина полиција само у новембру убила више људи него што је британска за 95 година

Обамина полиција само у новембру убила више људи него што је британска за 95 година

Међу убијенима је и 47-годишњи Џејмс Буши из града Палестин у Тексасу.

Њега је полиција задржала због крађе пива. Видео његове ликвидације сведочи да су му полицајци пришли у тоалету и почели да га изводе напоље да би га легитимисали. Буши је у једном моменту потегао пиштољ, а полицајци су у њега мирно испалили преко десет метака!

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара