Вијести, Занимљивости

Лондонске банке за 15 месеци напустило 356 милијарди долара

УТИЦАЈНИ ЛИСТ ТВРДИ ДА ИЗ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ БЕЖИ НАЈВИШЕ РУСКИ КАПИТАЛ

  • The Times поводом „одласка Руса“ пише: „Руски капитал је почео да напушта Британију још прошле године, након што је украјинска криза за собом повукла увођење санкција. Ствари су се само погоршале када је председник Путин у децембру затражио од својих олигарха да новац врате у земљу“

        БРИТАНСКИ медији почињу да „плачу“ због одласка руског капитала из Лондона и његових банака.

        Утицајни The Times је објавио да су страни инвеститори, међу којима је највише Руса, током протеклих 15 месеци из Велике Британије повукли 356 милијарди долара. Исти лист је, чак, објавио да толики одлив капитала почиње да доводи у питање позиције британске фунте.

        Мајк Хауел, извршни директор CrossBorder Capital, изјавио је овим поводом:

         „Новац, нема сумње, бежи од фунте. Још није јасно шта претеже:  или британски инвеститори желе да улажу у иностране активе или страни инвеститори почињу да напуштају Велику Британију“.

        CrossBorder не региструје куда одлази нити откуда долази новац. Само фиксира: чисти одлив и чисти прилив капитала. Њен бос, упркос томе, износи претпоставку:

         „У позадини су највероватније Русија и Украјина, страховања која је породио још шкотски референдум о независности, плус нејасноће поводом избора у самој Британији“.

        Сајмон Пек из Royal Bank of Scotland верује да се у доброј мери ради о реакцији на могућу изборну победу лабуриста који ће државе гугове повечати за 20 милијарди фунти.

Финансијски дистрикт Лондона

Финансијски дистрикт Лондона

The Times је поводом „одласка Руса“ написао: „Руски капитал је почео да напушта Британију још прошле године, након што је украјинска криза за собом повукла увођење санкција. Ствари су се само погоршале када је председник Путин у децембру затражио од својих олигарха да новац врате у земљу“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *