Вијести, Фото и Видео

Заветници отворили изложбу “Британска геноцидна политика”

Српски сабор Заветници организовао је данас на Тргу Републике изложбу фотографија „Британска геноцидна политика“. Грађани су имали прилике да виде фотографије ратних злочина Велике Британије од краја 19. века до данашњих дана у Јужној Африци, Северној Америци, Индији, Ираку и СР Југославији.

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, истакла је да је циљ изложбе подсећање на британску геноцидну политику и небројене жртве које су побијене широм света.

„Познато је и очигледно да се британска хегемонистичка и империјалистичка политика наставља и данас. Наравно, она се користи методама модерне колонизације, пре свега економском окупацијом, медијском пропагандом, мрежом невладиних организација, филтрацијом својих агената у државне службе. У Србији се то може видети и на примеру држављанина Велике Британије, Амадеа Воткинса, специјалног саветника министарства полиције који припрема реформу српске полиције.“, истакла је Ђурђевић.

Заветници отворили изложбу “Британска геноцидна политика”

Заветници отворили изложбу “Британска геноцидна политика”

Она је такође поручила да су Заветници добили информације да је новинар Душан Машић, главни организатор перформанса „7000“ најављеног за 11. јула испред зграде скупштине, само неколико дана пре него што је најавио одржавање активности постао држављанин Велике Британије.

Српски сабор Заветници подсећа да је Велика Британија која заговора доношење Резолуције којом се српски народ неправедно осуђује за геноцид у Сребреници, кроз векове спроводила геноциде над многим државама и народима, а сведоци смо покушаја да се подрије самосталност Републике Српске и њеним грађанима ускрати слобода. Изложба ће бити отворена до вечерњих часова.

Извор: Заветници

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *