Вијести, Мишљења

ТРИФКОВИЋ: Америка жели да Русију сведе на оно што је била пре 500 година

АНТИРУСКУ РЕЗОЛУЦИЈУ КОНГРЕСА САД КОМЕНТАРИШЕ СРПСКИ И АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАР СРЂА ТРИФКОВИЋ

         МОСКВИ би требало да буде сасвим јасно да Вашингтон нема намеру да деескалира украјинску кризу. Очигледно је да амерички законодавци поступају у складу са једном парадигмом која је већ увелико ухватила корена у Вашингтону, а то је да је украјинска криза резултат руске жеље да се тобоже обнови Совјетска империја или Царска Русија. Та парадигма је лажна, она није заснована на чињеницима. Али, у америчком Конгресу за сада нема ниједног гласа који је спреман да проговори против таквог поимања ствари, поготово после конгресних избора, јачања „јастребова”, који оптужују Обамину администрацију да није била довољно одлучна према „руској агресији”.

         Сматрам да то није објава новог хладног рата. Хладни рат никада није ни престао, он се наставио са првим проширењем НАТО, и са другим проширењем.

         Дакле, имамо посла са једном геополитичком игром која има за циљ да заокружи ланац непријатељских држава око Русије на рушевинама СССР.

Срђа Трифковић

Срђа Трифковић

Резолуција је још један каменчић у мозаику америчке агресивне политике против Русије и ратно оријентисане стратегије која има за циљ да Русију сруби на Велику кнежевину Московску пре пет стотина година.

http://serbian.ruvr.ru/news/2014_12_06/Trifkovic-Vashington-zheli-da-srubi-Rusiju-na-Veliku-knezhevinu-Moskovsku-3452/

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *