Вијести, Мишљења

THE NATIONAL INTEREST: Србија ће изабрати Путина ако буде морала да бира између РФ и Запада

БРИСЕЛ УПОЗОРЕН ДА СЕ ПОЛИТИЧКИ И ЕКОНОМСКИ ИНТЕРЕСИ ЕУ У СРБИЈИ МОГУ НАЋИ ПОД УДАРОМ

  • Експерт Института Исток-Запад Франц-Штефан ГАДИ упозорио Брисел да не прецењује своје могућности да присили Београд да бира између Русије и ЕУ. И зато што Србији не може понудити решавање њених главних економских проблема, нити јој гарантовати чланство у блиској перспективи

         РУСИЈА за Србију остаје, као и досад, поузданији спољнополитички партнер него Европска унија, мада Београд настоји да истовремено развија односе и са Бриселом и са Москвом – оценио је сарадник Института Исток-Запад Франц-Штефан Гади у коментару објављеном у The National Interest.

         Он је оценио да се политички и економски интереси ЕУ  у Србији могу наћи под ударом и упозорио да ће за то умногоме бити крив Брисел.

         Према његовој процени, у Србији је почео да се постепенно гаси интерес за евроинтеграције. Поред осталог, и због изјаве новог шефа Европске комисије, Жана Клода Јункера, да наредних година неће бити ширења ЕУ.

         Гади је такође упозорио Брисел: да не прецењује своје могућности да присили Београд да бира између Русије и ЕУ. И зато што Србији не може понудити решавање њених главних економских проблема, нити јој гарантовати чланство у блиској перспективи.

Владимир Путин испред српске Гарде

Владимир Путин испред српске Гарде

„Ако Београд принуде да бира између Русије и Запада, поготово ако се то догоди док траје украјинска криза, српска влада ће највероватније стати на страну Владимира Путин” – оценио је Гади.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *