Вијести, Мишљења

Теодоровић: Да ли господин Вучић осећа бар мало срама због ангажовања Блера?

АКАДЕМИК ЛИДЕРА СНС ДОЖИВЉАВА КАО ВОЂУ ФУДБАЛСКИХ НАВИЈАЧА

  • Председник Одбора за високо образовање САНУ Душан ТЕОДОРОВИЋ у интервјуу НИН-у: Једини начин да Србија добије шансу да иде напред јесте да Александар Вучић и читава екипа око њега оду са власти, а да би се то десило морају одмах да се уједине све опозиционе снаге, макар на три месеца

        ПРЕДСЕДНИК Одбора за високо образовање Српске академије наука и уметности (САНУ) Душан Теодоровић изјавио је да се мандатар Александар Вучић понаша диктаторски, да је грађанима Србије „украдена правна држава“ и да је она претворена у земљу једног човека.

        У интервјуу за недељник НИН он је оценио да једини начин да Србија добије шансу да иде напред јесте да Александар Вучић и читава екипа око њега оду са власти, а да би се то десило морају одмах да се уједине све опозиционе снаге, макар на три месеца.

        „После можемо опет да се разилазимо, као што је ДОС урадио, али не би Војислав Коштуница победио Слободана Милошевића да се нису ујединили макар и на кратко“, рекао је Теодоровић.

        Теодоровић је додао и да Вучића доживљава као „вођу фудбалских навијача“, јер се у сваком обраћању јавности „бори са замишљеним противником на кога почиње да виче после три мунута смиреног обраћања“.

        Он је подсетио да је Вучић хтео да скида таблу улице са именом Зорана Ђинђића а сада хоће да му диже споменик и да је говорио да је против Европске уније, а сада верује у њу, и то оценио као непристојно и непоштено.

        „Не треба заборавити да је Вучић новац пореских обвезника трошио на ангажовање бивших европских политичара сумњивих биографија, као што су (Франко) Фратини, (Алфред) Гузенбауер и (Доминик) Строс Кан. Какав је њихов допринос и шта су урадили за грађане Србије“, рекао је Теодоровић.

        Према његовим речима, страшно је и што је Вучић одлучио да ангажује једног од највећих заговорника бомбардовања Србије и бившег британског премијера Тонија Блера за саветника.

Тони Блер и Александар Вучић

Тони Блер и Александар Вучић

„Да ли господин Вучић осећа бар мало срама због ангажовања Блера и да ли министарства због његовог ангажовања боље функционишу?“, упитао се Теодоровић.

Упитан – да ли би икада пристао да буде министар просвете – он је рекао да би то умео да ради, али у зависности од тога ко је председник Владе, њене политике и циља.

„Морамо жестоко да реформишемо српску просвету. У Србији се годишње на докторске студије уписује преко 4.000 људи, претпоставка је да ћемо за 10 година имати 40.000 доктора или квазидоктора наука. Имаћемо болесну ситуацију где ће пола Србије бити доктори, а пола функционално неписмени“, закључио је Теодоровић.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *