Вијести, Свијет

Заробљени Украјинци могу бити проведени Доњецком као заробљени Немци кроз Москву

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ГАЂАЛА ДМИТРОВКУ РАКЕТАМА СА ОТРОВНИМ ПУЊЕЊЕМ

  • Премијер Доњецке Републике Александар ЗАХАРЧЕНКО: Наша народна војска наставља да попуњава своје редове. Сви који су нам приступили су добровољци. На пример, данас нам је стигло још  14 Срба

        

СЕЛО Дмитровка које се налази поред Доњецка, гађано је муницијом пуњеном отровним материјама које изазивају смрт, саопштили су устаници.

         По улицама су разбацани делићи муниције. Устаници који се баве уклањањем те муниције кажу да при додиру с људском кожом њених отровних материја долази до изузетно снажног тровања.

         Мештани су уверени да украјинска војска жели да их уништи, а њихове градове да збрише с лица земље.

         Управо тиме се може објаснити гранатирање црпне станице и трафо-станица у Доњецку. Прекиди у снабдевању водом и струјом представљају додатни проблем у граду у којем почиње да се осећа несташица намирница и лекова.

         У тежој ситуацији тренутно је Луганск, где су од почетка августа стотине хиљада људи без струје, воде, телекомуникација и стабилног снабдевања намирницама.

         Упркос свим тешкоћама, устаници се успешно бране.

         Премијер ДНР Александар Захарченко саопштио је да народна војска наставља да попуњава своје редове.

         „Сви који су нам приступили су добровољци. На пример, данас нам је стигло 14 Срба” – истакао је Захарченко.

         То су први Срби који су стигли у Новоросију након страшног упозорења званичног Београда Србима да не учествују у борбама за Новоросију јер ће бити третирани као плаћеници.

         Тренутно у редовима устаника има нешто мање од 300 Срба.

Немачки заробљеници у Москви

Немачки заробљеници у Москви

Заменик министра одбране ДНР за обавештајни рад, који је широј публици познат само као „Лош солдат”, предложио је да се заробљени украјински војници – на Дан независности Украјине (24. августа) – „проведу улицама Доњецка, као Немци по Москви после Стаљинграда”.

„Лош солдат” је открио да су контраобавештајци и специјалци ДНР – само око Шахтјорска – јуче и данас „наловили” 13 Украјинаца. Међу њима, и једног пуковника. А неразмењених (за заробљене припаднике Армије ДНР) има много више…

Извор: Факти.рс

Вијестио: Највећа победа Србске војске у првом Србско-Турском рату 23 августа лета Господњег 1876 била је на Шуматовцу код Алексинца. У лето и јесен – лета Господњег 1876, у Србији је било око 4.000 Руских добровољаца. Михаил Григоријевич Черњајев “Словенски Гарибалди”, “Лав од Ташкента“ …. био је главнокомандујући на Моравском фронту.

сочињеније: хаџи Милан Арсеновић

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *