Вијести, Свијет

Запад неће дочекати да Русија капитулира поводом Донбаса

ХУНТА ОД ЗАПАДНИХ ЛИДЕРА ДОБИЛА ПОДРШКУ ЗА АРТИЉЕРИЈСКЕ НАПАДЕ НА ГРАДОВЕ ДОНБАСА

  • МАРКОВ: Обновљени варварски артиљеријски напади показују да Запад у Астани не планира да иде на било какав компромис, већ да се спрема да Москву наведе да крене путем капитулације. При том ће потрудити да Москви дају шансу да „сачува образ“ тако што би прикрила капитулацију фразама о историјском компромису Русије и Украјине
Пише: Сергеј МАРКОВ 

        АРМИЈА Кијева обновила је артиљеријске нападе на стамбене четврти и инфраструктуру градова Донбаса. Практично свих градова.

        Могућа су три циља тих артиљеријских напада:

        1. Намерно стварање хуманитарне катастрофе да би становништво које нагиње Русији делом побегло, а делом слабије подржавало Доњецку и Луганску Републику. 

        2. Стављање до знања Русији да ће морати да на подршку Донбасу троши огромна средства, у време када се погоршава економска ситуација у самој Русији.

        3. Агресивна припрема за самит у Астани (посвећен Украјини), на којем се Запад – трљајући руке од задовољства због слабљења рубље – нада да ће додавити Москву и издејствовати да одустане од даље подршке Донбасу.

        Обновљени варварски артиљеријски напади показују да Запад у Астани не планира да иде на било какав компромис, већ да се спрема да Москву наведе да крене путем капитулације. При том ће се – ако је судити по писању западних листова – потрудити да Москви дају шансу да „сачува образ“ тако што би прикрила капитулацију фразама о историјском компромису Русије и Украјине.

        Само, то неће дочекати!

        Чињеница да су страшни артиљеријски напади почели 11. јануара  – на дан „Марша јединства“ у Паризу, на дан када је у Паризу био Петар Порошенко, одмах после његовог сусрета са Меркеловом и Оландом, а и убрзо након што је Јацењук у Немачкој разговарао са Меркеловом – можда сведочи да је хунта слом примирја и артиљеријске нападе на градове Донбаса усагласила са западним лидерима.

Запад неће дочекати да Русија капитулира поводом Донбаса

Запад неће дочекати да Русија капитулира поводом Донбаса

Наравно, Кијев једва чека да испроба антибатеријске системе, које је добио од Вашингтона јер верује да ће му ти системи омогућити да победи у атриљеријском рату који је главни у овој фази грађанског рата…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *