Вијести, Свијет

Владимир Маркин: Убиство Немцова добро планиран чин

МАРКИН: УБИСТВО НЕМЦОВА ДОБРО ПЛАНИРАН ЧИН

МОСКВА, 28. ФЕБРУАРА /СРНА/ – Руски истражни комитет изнио је данас прве верзије убиства руског опозиционог политичара Бориса Немцова, које иду од криминала до политичке провокације, а тај чин је био добро планиран, јавила је „Раша тудеј“

„Нема сумње да је тај злочин био добро испланиран. Истрага је нашла да је Немцов ишао са својом пријатељицом у стан, који се налази близу мјеста убиства. Организатори и егзекутори су добро знали ту руту“, рекао је новинарима представник Истражног комитета Владимир Маркин.

Он је додао да су у разрјешење убиства укључени најбољи детективи и форензичари, а случај се сматра приоритетом.

Прелиминарни резултати су показали да је политичар убијен из пиштоља „Макаров“. Стручњаци су пронашли шест оквира муниције калибра девет милиметара на мјесту убиства.

„Истрага је усмјерена на испитивање свједока и проучавање разговора преко мобилног у области мјеста напада, и снимака видео камера обезбјеђења“, додао је Маркин.

Маркин је рекао да би убиство могло да буде и провокација да се дестабилизује политичка ситуација у земљи.

Према његовим ријечима, Немцов је могао да буде изабран за неку врсту „жртве“, и то од стране оних који не оклијевају да искористе било коју методу да би постигли своје политичке циљеве

„Постоје и извјештаји да је Немцов примио пријетње због свог става о убиству запослених у редакцији француског часописа `Шарли ебдо` у Паризу“, рекао је Маркин и додао да се истражује и могућа веза убиства са грађанским ратом у Украјини.

Маркин сматра да би мотиви могли да буду и пословне природе, као и мотиви везани за Немцова и његов приватни живот.

Касније данас, недалеко од мјеста злочина пронађен је аутомобил коришћен у нападу. Руски медији су јавили да је имао регистарске таблице Ингушетије.

Маркин је замолио новинаре да се не поводе непровјереним информацијама, а то се, према његовим ријечима, дијелом односи и на тај аутомобил.

„Све врсте провјерених информација могу да дођу из званичних извора, а у овом случају то је Истражни комитет који је сада задужен за случај“, рекао је Маркин.

Представник Истражног комитета Владимир Маркин

Он је рекао да ће Истражни комитет, Министарство унутрашњих послова и федерална служба безбједности, дати све од себе да ријеше случај.

Немцов је убијен у петак увече око 23.15 часова када је у њега испаљено најмање седам или осам метака док је шетао мостом са познаницом која је стигла из Кијева.

Он ће бити сахрањен у Москви, рекао је његов бивши портпарол Александар Котусов агенцији TАСС и додао да породица још није донијела коначну одлуку о тачном мјесту и времену сахране.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *