Вијести, Мишљења, Свијет

ВЕЛШ: Украјина је посмртни марш за НАТО, Европску унију, ММФ и Уједињене нације

УПОЗОРЕЊЕ ПОПУЛАРНОГ АМЕРИЧКОГ АНАЛИТИЧАРА ПОВОДОМ „РАТНОГ ЗЛОЧИНА РЕЖИРАНОГ У ВАШИНГТОНУ”

  • Данијел Велш оптужио међународне организације за очигледно саучесништво у реализацији америчких интереса

КОНФЛИКТ у Украјини биће посмртни марш за ОУН, ММФ, ЕУ, НАТО и других западних организација које унисоно покушавају да милијардама људи докажу да је 2+2=5, упозорио је популарни амерички аналитичар, блогер и антиратни активиста Данијел Велш.

Велш је на комерцијалном интернет порталу consortiumnews.com објавио текст у коме открива како САД утичу на догађаје у Украјини. У том контексту је и прорекао брзи крах међународних организација због украјинске кризе.

Такозвану антитерористичку операцију снага безбедности које контролише Кијев, он назива ратним злочином који је режиран у Вашингтону.

„Без сваке сумње, то је ратни злочин. Више нико не треба да сумња ко овде повлачи конце. Нелегитимна хунта просто чини оно што јој наређују газде из Међународног монетарног фонда који, као што је познато стоји на стражи западног капитала. Из Вашингтона, где се налази седиште ММФ, већ су јасно поручили да постигнути споразуми – који су већ смртна пресуда за многе Украјинце који живе од своје плате – могу бити преиспитани уколико Кијев не врати под своју контролу побуњене области на истоку земље богате ресурсима” – пише Велш.

Велш тврди да ће војна операција на југоистоку Украјине, у којој хунта користи остатке армије и ударне батаљоне неонациста, ући у светску историју као једна од најсрамнијих и најодвратнијих војних кампања.

„У почетку сам мислио да отпор (на југоистоку Украјине) током активне војне фазе операције неће уз себе имати главни адут – народ. Сада у ратовима војнике приморавају да ратују са ненаоружаним људима, па сам мислио да не може бити сцена у којима цивили голим рукама покушавају да зауставе тенкове. Али, признајем погрешио сам. Борба, као и сам живот , увек ми дају по коју нову лекцију и свакога дана ме науче нешто ново” – признаје аутор текста.

Велш је уверен да се агресија САД и њихових савезника тренутно простире од Авганистана до Запарожја. При том он оптужује међународне организације за очигледно саучесништво у реализацији америчких интереса.

Одеса у пламену

„Конфликт у Украјине биће посмртни марш за ОУН, ММФ, Европску унију, НАТО и друге западне организације које унисоно покушавају да милијардама људи докажу да је 2+2=5. Они сами стварају проблеме, а да при том немају појма како ће их решити” – пише Велш и цитира познатог латиноамеричког писца и политичара Едуарда Галеана: „Било би веома страшно уколико би Сједињене Државе, одакле долази сво зло, одједном смислиле и средство за исцељење”.

Г. Шимпрага

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *