Вијести, Свијет

Велики ваздухопловни маневри у Русији

Русија у ваздухопловне маневре укључила преко 100 борбених авиона и хеликоптера

ПОЧЕЛИ ДАНАС А ПОТРАЈАЋЕ ДО 8. АВГУСТА – ПРВИ ПУТ СЕ ИЗВОДЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ТРИ ВОЈНА ОКРУГА

  • У првој фази маневара, руска војна авијација ће се преместити са северних аеродрома Западног војног округа на аеродроме Централног војног округа. У другој фази ће борбени авиони увежбавати бомбардовања и реакетирања узлећући са са јужних оперативних аеродрома код Армавира, кримска, Моздока, Морозовска и других

       

ПОД непосредним руководством команданта Војно-ваздушних снага (ВВС) Русије данас су почели маневри са учешћем авијације и ПВО Западног и Централног војног округа који ће потрајати до 8. августа.

        Портпарол ВВС – пуковник Игор Климов – нагласио је да се ради о планираним маневрима и прецизирао:

         „У маневре је укључено преко 100 авиона и хеликоптера, укључујући ловце Су-27, МиГ-31, вишенаменске Су-34, фронтовске бомбардере Су-24 и хеликоптере Ми-8, Ми-24 и Ми 28Н. Вежбе су предвиђена фаза обуке у овој години, али први пут ће се маневри одржати на територији три војна округа“.  

        Сценарио маневара предвиђа гађања надземних и ваздушних циљева на непознатим полигонима, а ангажоване јединице ПВО ће на полигону Ашалук (Астраханска област) и реално и електронски лансирати зенитне ракете.

        У првој фази маневара, руска војна авијација ће се преместити са северних аеродрома Западног војног округа на аеродроме Централног војног округа. У другој фази ће борбени авиони увежбавати бомбардовања и реакетирања узлећући са са јужних оперативних аеродрома код Армавира, кримска, Моздока, Морозовска и других.

Русија у ваздухопловне маневре укључила преко 100 борбених авиона и хеликоптера

Русија у ваздухопловне маневре укључила преко 100 борбених авиона и хеликоптера

Према речима Климова, ваздушни танкери Ил-78 извешће неколико ваздушних танковања горива авионима МиГ-31 и Су-34 иза Поларног круга, а при том ће време лета самих авиона бити удвостручено и продужено до осам сати.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *