Вијести, Свијет

Угушена побуна у Хомсу

74870214951f6ce0639ecb582582850_368x215

Бејрут – Сиријске снаге безбедности угушиле су јутрос побуну у једном затвору у Хомсу, саопштила је опозициона Опсерваторија за заштиту људских права.

„Више затвореника је привредено, а према неким извештајима, једна особа је погинула током интервенције режимских снага у централном затвору у Хомсу“, рекао је агенцији Франс прес директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман.

Један опозициони активиста је казао да је до побуне дошло због одлуке дирекције затвора да се известан број затовреника премести.

Неименовани извори су рекли да је намера дирекције била да се затвореници преместе у касарне или на војне аеродроме који би могли бити мета ваздушних напада уколико дође до међународне интервенције на Сирију.

Сиријске безбедносне снаге су користиле бојеву муницију да би угушили побуну у затвору, рекао је један опозициони активиста. У Хомсу су рано рано јутрос настављене борбе, када је погинуло 11 полицајаца у једном нападу побуњеника.

Напад се догодио пошто је испаљено више ракета на квартове у Хомсу где већину становништва чине алавити, којима припада и сиријски председник Башар ел Асад.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *