Вијести, Свијет

У Дубаију отворен супермаркет са производима из Србије

033501

Први супермаркет са производима из Србије „ЕуроБалкан шоп“ отворен је у Дубаију.

У овом маркету могу се купити производи највећих српских брендова као што су „Соко Штарк“, „Бамби“,“Медела“, „Донкафе“, „Свислајон“ и многе друге, саопштено је на сајту „ЕуроБалкан шопа“.

„Послије вишегодишњих припрема и уз много труда, коначно смо успјели да омогућимо пласман српских производа на тржишту у Уједињеним Арапским Емиратима /УАЕ/. Наша дијаспора у Емиратима је посљедњих година постала толико велика, а самим тим и потреба за укусом наших крајева, која ће овим маркетом бити задовољена“, рекао је Мирко Димковски, један од власника компаније „ЕуроБалкан“ из Дубаија.

Он је додао да је на овај начин произвођачима са Балкана отворено још једно велико тржиште – Блиски исток и сјеверна Африка.

Отварање је наишло на велико интересовање српских грађана који живе у дијаспори, али и локалног становништва које до сада није имало прилику да се сусретне са српским производима.

Свечаном отварању „ЕуроБалкан шопа“ током викенда присуствовали су званичници Емирата, као и представници новоотворене Амбасаде Србије у овој земљи на челу са отправником послова Милошем Перишићем.

„Срећни смо што једно овакво мјесто има потенцијал да постане центар окупљања наше популације у Дубаију и УАЕ“, изјавио је Перишић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *