Вијести, Свијет

У Дебаљцеву опкољени и Французи, Британци, Пољаци и Белгијанци

КИЈЕВСКЕ СНАГЕ ПОКУШАВАЛЕ ДА СЕ УЗ УРАГАНСКУ АРТИЉЕРИЈСКУ ВАТРУ ПРОБИЈУ ИЗ ОКРУЖЕЊА

  • Украјинци покушали да пробију обруч нападом из „џепа” на Логвиново и споља – из правца Светлодарска, али су оба напада одбијена
  • Онлајн-магазин „The Strategic Culture Foundation” објавио праву сензацију: да страни плаћеници и војници НАТО чине четвртину свих опкољених у Дебаљцеву. А четвртина: то је од 1.500-2.200 војника!

         НАКОН што се око подне 12. фебруара сазнало да ће 15. фебруара наступити примирје, украјински окупатори су појачали притисак код Дебаљцева, покушавајући да се пробију из окружења.

         Борбе између устаника и украјинских снага почеле су код места Логвиново, које се налази на стратешком правцу – путу Дебаљцево-Артјомовск, где је 10. фебруара затворен „џеп”.

         На преговорима у Минску председник Украјине Петар Порошенко негирао је да је украјинска војна групација опкољена код Дебаљцева.

         После такве изјаве Порошенка, Украјинци су започели напад на Логвиново, по свој прилици, да би потврдили став званичног Кијева.

         Да би се пробили из окружења, украјински окупатори спроводе одједном две операције: унутар џепа — у рејону Дебаљцева, и споља — из правца града Светлодарска, међутим, устаници успешно одбијају све њихове нападе.

         Пре тога у Угљегорску окупатори су гађали како војне, тако и цивилне инфраструктурне објекте.

         У тим нападима уништена је деоница пута Горловка-Угљегорск.

         По речима очевидаца, ту је деловала тешка артиљерија, конкретно — самохотка „Пион” калибра преко 200 милиметара.

         Артиљерија је направила рупу на путу пречника 10 метара и дубине око пет метара.

         Украјинска војска је још у лето 2014. године претворила Дебаљцево у базу за офанзиву против Новоросије.

         Током примирја у периоду јесен-зима украјинска армија је подигла око Дебаљцева неколико линија одбране, пребацила огромне количине тешке и артиљеријске технике и око 8.000 војника.

         У међувремену је разоткривена важна тајна „дебаљцевског џепа (котла)”. А и важан скривени мотив за преговоре у Минску који су имали Петар Порошенко, Франсоа Оланд и Ангела Меркел.

         Онлајн-магазин „The Strategic Culture Foundation” објавио је праву сензацију: да страни плаћеници и војници НАТО чине четвртину свих опкољених у Дебаљцеву. А четвртина: то је од 1.500-2.200 војника!

У Дебаљцеву опкољени и Французи, Британци, Пољаци и Белгијанци

У Дебаљцеву опкољени и Французи, Британци, Пољаци и Белгијанци

Други човек војног врха ДНР, Едуард Басурин, открио је: „Пресретање разговора опкољених у Дебаљцеву показало је да се међу њима налазе странци из најмање четири земље:

„Чули смо разговоре на четири страна језика. На енглеском, пољском, француском и фламанском. Међу опкољенима сигурно има грађана Француске, Британије и Пољске, а вероватно и Белгије”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *