Свијет

Трамп побеђује у Мисисипију и Мичигену, Клинтоновој и Сандерсу – по победа

МИЛИЈАРДЕРОВ ГЛАВНИ РИВАЛ – ТЕД КРУЗ – У ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ ОЗБИЉНО ЗАОСТАЈЕ, У ДРУГОЈ ТЕК ТРЕЋИ

        * Трамп у Мисисипију освојио преко 55 одсто гласова, Круз 37 одсто, а у Мичигену добија око 38 одсто гласова, Кејсик 26 одсто, Круз 23 одсто, а Рубио само нешто преко 9 одсто

        * Резултати еxit poll показали да је осам од сваких 10 бирача у Мисисипију, а шест од сваких 10 у Мичигену „веома забринуто због ситуације у економији“. А такође: да су управо у тој групи они који подржавају Трампа и Круза

         МИЛИЈАРДЕРА Доналда Трампа – тренутно водећег међу председничким кандидатима-републиканцима – туку са свих страна. И његови, и туђи.

         Лист крупног капитала The Wall Street Journal и телевизија NBC управо су објавили да је њихово заједничко истраживање показало да се Трампов главни конкурент, сенатор из Тексаса Тед Круз, по популарности сасвим приближио бизнисмену-политичару. Наводно је за Трампа спремно да гласа 30, а за Круза 27 одсто Американаца.

         Намештаљку комплетира тврдња да је Трамп имао већу подршку у државама у којима су већ предизбори одржани, него у онима у којима тек следе.

         А Трамп се, упркос свему, ипак не да. Бар засад.

         Телевизије Fox News, MSNBC, CNN и NBC су објавиле да су он и Хилари Клинтон (код демократа) победници предизбора у држави Мисисипи.

         Тачније: да је Трамп освојио преко 55 одсто гласова, а да је Круз добио 37 одсто, док последње место деле сенатор са Флориде Марко Рубио и гувернер Охаја Џон Кејсик.

         CNN је објавио да Трамп води и на републиканским прајмериз у држави Мичиген.

         Он добија око 38 одсто гласова, Кејсик 26 одсто, Круз 23 одсто, а Рубио безмало 9 одсто.

         Једини конкурент Клинтонове – сенатор из Вермонта Берни Сандерс –  тренутно води у Мичигену (51:47,7 одсто), али је разлика мала, па даље бројање гласова може донети промене.

         У суштини, ко год победио – биће тесно.

         Показало се, иначе, да учеснике предизбора у државама Мичиген и Мисисипи највише брину стање националне економије и радна места. Резултати еxit poll су показали да је већина незадовољна што „радна места одлазе из САД у друге земље“.

         Још конкретније: да је осам од сваких 10 бирача у Мисисипију, а шест од сваких 10 у Мичигену „веома забринуто због ситуације у економији“. А такође: да су управо у тој групи они који подржавају Трампа и Круза.

Доналд Трамп и Тед Круз

Доналд Трамп и Тед Круз

У Мисисипију – према еxit poll – преко половине бирача-републиканаца подржава идеју да се илегални усељеници депортују. У Мичигену тако мисле четворица од десеторице. Они такође гласају за Трампа и Круза.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара