Вијести, Свијет

Тимошенко: Ако не побједим, биће револуције

Кијев – Бивша украјинска премијерка и кандидат на предсједничким изборима Јулија Тимошенко каже да је она једина у Украјини способна да спроводе реформе.

Тимошенко је на конференцији за новинаре у граду Николајеву, на југу Украјине, отворено рекла: „Уколико грађани изаберу другог кандидата, неће моћи да буде избјегнута трећа рунда револуције“, пренијела је агенција Итар-Тасс.

„Не желим више да будем одговорна за пропаст револуције. Ако Украјина изабере другог предсједника, а ја заправо имам само једног ривала, мислим да ћемо морати да покренемо трећу рунду револуције. У супротном, мислим да нема шансе да промјене буду спроведене. Просто, ја познам све те људе“, истакла је Тимошенкова.

Она је такође изнијела предлог закона за који је рекла да ће допринијети рјешењу проблема корупције, али је признала да многи представници власти предвођене олигарсима, међу којима је и њен главни ривал на предстојећим председничким изборима Петар Порошенко, једноставно нису заинтересовани за тај предлог.

Бивша украјинска премијерка и кандидат на предсједничким изборима Јулија Тимошенко

Бивша украјинска премијерка и кандидат на предсједничким изборима Јулија Тимошенко

Према најновијим анкетама, Порошенко има подршку 33,3 одсто гласача, док Тимошенкова може да рачуна на десет одсто гласова. Пријевремени предсједнички избори у Украјини су заказани за 25. мај.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *