Вијести, Свијет

The Sunday Times тврди да зна заштo се Меркелова окренула од Путина

НАВОДНО ЈОЈ ЈЕ РЕКАО ДА СУ ГЕЈ-ПОКРЕТИ ДОКАЗ УРУШАВАЊА ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ

  • Канцеларка се уверила да је Путин у власти ултраконзервативног начина размишљања који дели и његово најближе окружење. Чак се уверила да Путин верује да су вредности Русије супериорне западним вредностима и неспојиве са њима – објавио је британски лист, позивајући се на један свој „извор”

         БРИТАНСКИ лист The Sunday Times понудио је властито објашњење захлађења односа између Владимира Путина и Ангеле Меркел.

         Према његовој верзији, немачка канцеларка се „удаљила” након што се уверила да је немогуће да Берлин побољша односе са Москвом. А наводно се уверила када је Путин заштиту права хомосексуалаца у ЕУ назвао последицом урушавања традиционалних вредности.

         The Sunday Times тврди да је Путин у једном разговору рекао Меркеловој да ништа тако не сведочи о нестајању вредности Европе као „покрет за заштиту геј-права”.

         Британски лист је притом нагласио да је о садржини тог разговора сазнао из „извора који је упознат са ситуацијом”.  Па додао: да је Меркелова тада тобоже схватила да се ЕУ и САД више не могу надати дијалогу са Кремљом и да према Русији треба водити „политику у стилу хладног рата”.

         „Канцеларка се уверила да је Путин у власти ултраконзервативног начина размишљања који дели и његово најближе окружење. Чак се уверила да Путин верује да су вредности Русије супериорне западним вредностима и неспојиве са њима” – објавио је The Sunday Times.

         Меркелова је – наставља исти лист – схватила у тим тренуцима да са Путином не може бити договора „осим под његовим условима”. А то је за Немачку и Запад неприхватљиво.

         The Sunday Times је истовремено оценио: да Меркелова у политици Запада према Кремљу игра све важнију улогу, иако је њена позиција на почетку украјинске кризе била „помиритељска”.

Ангела Меркел и Владимир Путин

Ангела Меркел и Владимир Путин

Немачка канцеларка је минуле недеље, приликом говора пред Бундестагом, оценила да деловање Русије „доводи у питање светски поредак у Европи” и да „угрожава међународно право”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *