Вијести, Свијет

Шумахер остаје у коми до краја живота?

Берлин – Немачки неурохирург Андреас Цигер изјавио је да постоји могућност да Михаел Шумахер остане у коми до краја живота!

Шумахер остаје у коми до краја живота? (ФОТО АП)

Шумахер остаје у коми до краја живота? (ФОТО АП)

Шумахер је од 29. децембра у вештачки изазваној коми у болници у Греноблу, пошто је задобио тешке повреде главе приликом пада на скијању у Француској. Лекарски тим је саопштио је да стање седмоструког светског шампиона непромењено, што значи да је критично, али стабилно.

Немачки медији су разговарали са неколико познатих лекара који су проценили шта се може очекивати у будућности и када би Михаел могао да буде пробуђен из коме.

– Пацијенти који су у таквој коми могли би да се пробуде после једне или две недеље. Можда је било компликација, али не желимо да нагађамо. Ипак говоримо о животу и смрти. Михаел може да остане у коми до краја живота и не може да штети људском мозгу, рекао је Цигер који ради у Олденбургу и додао:

– Због анестезије могу да се јаве нуспојаве као што су оштећења јетре, пропадање мишића и стварање притиска у мозгу. Повреде мозга су најкомпликованије. Предвиђања о томе колико особа може да буде у коми су често непоуздана.

Своје виђење дао је и неурохирург из Келна Гереон Финк.

– Мислим да је дошло до тежих оштећења мозга. Мислим да је Шумахерово стање теже него што сам претпоставио. Зависно од тога где се десило крварење може да дође до парализе, проблема у говору и промена у карактеру личности, навео је Финк.

Извор: Правда

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *