Вијести, Свијет

СТОУН: Вашингтон је Украјину прво користио за борбу против СССР, а сада – против Русије

ТРОСТРУКИ ОСКАРОВАЦ ОДГОВОРИО НЕЗАДОВОЉНИМА ШТО СНИМА ДОКУМЕНТАРАЦ О СВРГАВАЊУ ЈАНУКОВИЧА

  • Виктор Јанукович може да буде и најкорупиранији преседник Украјине у целој њеној историји, али то уопште није главно. Главно је – нагласио је Оливер Стоун – како су га оборили са власти. Јер, постоје докази да су на то утицале прозападне спољне снаге

        СЛАВНИ амерички филмски режисер Оливер Стоун јавно је одговорио свима који су показали незадовољство његовим сусретом са свргнутим украјинским председником Виктором Јануковичем.

        При том је нагласио да су САД увек користиле Украјину као полигон за борбу против Русије. Ипак, прво је изговорио ово:

         „Обраћам се свим који су незадовољни мојом анализом ситуације у Украјини. Молим вас, покушајте да схватите моју позицију. Ја не штитим Виктора Јануковича. Он може да буде и најкорупиранији преседник Украјине у целој њеној историји, али то уопште није главно. Главно је – како су га оборили са власти. Јер, постоје докази да су на то утицале прозападне спољне снаге“.

        Стоун је у том контексту поменуо помоћницу државниг секретара САД Викторију Нуланд, сенатора Џона Мекејна, USAID и Национални фонд за подршку демократији.

        Стоун је подсетио да је министар одбране САД Џејмс Форестол још 1949, у сарадњи са CIA, створио партизански покрет под кодираним називом „Славуј“ који су чинили украјински ултранационалисти.

        Одмах потом је подвукао: „Сједињене Државе никада нису престајале да користе Украјину за борбу прво против СССР, а сада и против Русије. Не знам да ли је цивилно становништво тога свесно или није, али је управо оно много пострадало од тог идеолошког рата“.

Виктор Јанукович и Оливер Стоун

Виктор Јанукович и Оливер Стоун

Троструки добитник Оскара је 31 децембра започео снимање документарног филма о свргавању Виктора Јануковича.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *