Вијести, Свијет

Сиријски побуњеник: Користио сам хемијско оружје

032672

Један сиријски побуњеник објавио је видео снимак у којем признаје да је користио хемијско оружје, јер прати идеологију Осаме бин Ладена.

Побуњеник на снимку, Надим Балуш, члан је групе Ријад Ел Абдин која је активна у Латакији у Сирији. Он на снимку говори о „хемикалијама које имају смртоносно дејство, а ја их посједујем“.

„Одлучили смо да им нанесемо штету тако што ћемо им убијати жене и дјецу“, навео је Балуш, цитирајући Бин Ладена кога побуњеничке групе отворено величају.

Овај снимак представља још један у низу доказа да су побуњеници, који имају подршку САД-а, употребили хемијско оружје у више наврата, иако медији умањују значај таквим извјештајима. Прошле седмице, побуњеници у предграђу Гута у Дамаску признали су новинару да су они одговорни за хемијски напад за који су западне силе окривиле снаге Башара ел-Асада. Они су рекли да се инцидент догодио случајно, јер нису добро преносили хемијско оружје које им је доставила Саудијска Арабија. Упркос томе што је извјештај написао угледни дописник АП и Би-Би-Сија Дејл Гавлак, он није добио скоро никакав медијски простор.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *