Вијести, Свијет

Сиријска војска опкољава терористе у Алепу

Асадове снаге одсецају побуњенике у Алепу од свих пролаза према Турској

ВАЖАН ОБРТ У СИРИЈСКОМ РАТУ, ЏИХАДИСТИ СВАКИ ЧАС МОГУ ИЗГУБИТИ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ „СЕВЕРНЕ ПРЕСТОНИЦЕ”

СИРИЈСКА регуларна армија искористила је „рат унутар рата” који између себе воде побуњеничке фракције и повратила контролу над Накарином и Шејх-Јусефом, приградским насељима Алепа.

Овај успех може имати велики утицај на даљи ток рата у Сирији. Јер, владине снаге су враћањем Накарина и Шејх-Јусефа фактички пресекле основне линије снабдевања побуњеницима који држе друге делове Алепа. Зато не изненађује што су локални команданти Исламског фронта и Џебхат ан-Нусре позвали друге побуњеничке јединице на хитно обустављање међусобних окршаја и заједничко супротстављање офанзиви снага лојалних шефу државе Башару Асаду.

Сиријска регуларна армија

Сиријска регуларна армија

Узбуна није без разлога. Потпомогнуте Снагама националне одбране, елитне армијске јединице толико успешно напредују према Мадинат-ес-Синаија – индустријској зони Алепа – да је већ у наредним сатима могу освојити. А то би значило да би побуњеници остали без пролаза према граници са Турском из које су добијали и оружје, и муницију, и храну, и појачања.

Ово је утолико опасније по Асадове противнике што је армија „у пролазу” на северу Алепа уништила више од 40 џихадиста који се боре на страни Џебхат ан-Нусра.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “Сиријска војска опкољава терористе у Алепу

  1. Ne pravite gresku sa pregovorima kao sto je radila Srbija opkoliti i unistiti,imace te mir u Drzavi,i bicete respektirani kao Drzava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *