Вијести, Свијет

Сиријска армија наноси велике губитке Исламској држави на истоку земље

ОДБАЦИЛА МУЏАХЕДИНЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ ОД ВОЈНОГ АЕРОДРОМА КОД ГРАДА ДЕЈЗ-ЕЗ-ЗОР

         СИРИЈСКА регуларна армија одбацила је муџахедине Исламске државе од војног аеродрома код града Дејр-ез-Зор, 432 километра источно од Дамаска.

         Исламисти су покушали да заузму касарне 137-ме бригаде чији припадници  штите аеродрома. Телевизија Ал-Манар је објавила да су Асадове снаге при том ликвидирале 68  терориста.

         Жестоке боре се воде 10 километара северно од Дејр-ез-Зора. Државна агенција САНА јавља да Исламска држава трпи велике губитке и да је међу њима много страних плаћеника.

Сиријска армија наноси велике губитке Исламској држави на истоку земље

Сиријска армија наноси велике губитке Исламској држави на истоку земље

Сиријска врховна команда настоји да се реваншира Исламској држави за поразе које су владине снаге претрпеле у том региону у августу, поготово код Раке и Табке.

Извор: Факти.рс

Спречен удар „Исламске државе“ на војну базу на истоку Сирије

Припадници ИД упали су у базу у провинцији Деир ел-Зор, једно од последњих упоришта државних снага на истоку Сирије, али је војска успела да заустави напад.

Борба за ту базу је током претходна три дана однела 119 жртава на обе стране.

Војска је током претходних месеци користила базу код града Деир ел-Зор за извођење ваздушних напада на подручја под контролом Исламске државе на граници с Ираком.

Опсерваторија за људска права, са седиштем у Лондону, саопштила је да је јутрос изведен самоубилачки напад аутомобилом-бомбом на улазу у базу, али да су касније побуњеници заустављени противнападом војске.

Сиријска државна телевизија је јавила, цитирајући неименованог војног званичника, да је војска одбила нападе терориста у неколико места близу Деир ел-Зора и да је убила „десетине њих и уништила њихова возила и оружје“.

Исламска држава је у четвртак почела велику офанзиву на једно од последњих места под контролом државних снага у провинцији Деир ел-Зор.

Од тада је погинуо 51 војник и 68 побуњеника, према подацима Опсерваторије.

Извор: НСПМ, Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *