Свијет

Сиријска армија и руска авијација кренули на изузетно важан град Џиср еш-Шугур

ЕЛИТНЕ СИРИЈСКЕ БРИГАДЕ ЗАТВАРАЈУ АЛЕП У „КОТАО“ И ОДСЕЦАЈУ ЏИХАДИСТЕ ОД РАКЕ

  • Снаге Исламске државе су пред потпуним опкољавањем и у равницама око Сафире. Јер, „Тигрови“ нападају последње село на овој ауто-магистрали које се налази између града Џибрин и Алепа. Претпоследње је било: Ал-Турајкија. Захваљујући томе се око 800 припадника ИД код села Тал-Аран нашло у обручу. Ово је прво опкољавање снага Исламске државе у сиријском рату

        КАКО се и могло очекивати после пада Кинсибе, Ал Каидине тврђаве на северу провинције Латакија: сиријска армија кренула је на Џиср еш-Шугур, стратешки важан град који држе џихадисти у суседној провинцији Идлиб.

        Тај град је значајнији од „пет Кинсиба“, а авиони руских Ваздушно-космичких снага, који обезбеђују ваздушну подршку Асадовим снагама и рашчишћавају им пут, данас су већ тукли утврђене положаје терориста на прилазима Џиср еш-Шугур.

        Погледајте (видео 1) последице њиховог налета на велико складиште нафте у западном предграђу Џиср еш-Шугур.

Video of Дым и пламя: ВКС РФ сожгли топливное хранилище на подступах к цитадели террористов — Джиср эш-Шугур

        Џихадистима долази опасност и са друге стране.

        Сиријске елитне бригаде „Тигрови“ и „Јастребови пустиње“, уз подршку специјалаца из „Команде 3“ батаљона „Гепарди“, незаустављиво се дуж ауто-магистрале Алеп-Рака крећу на запад. Са задатком да тако заврше опкољавање џихадиста Исламске државе, Ал Каиде и више других њима савезничких групација, који држе источни део Алепа.

        Чим се то догоди – те снаге ће се наћи у „котлу“ сличном Иловајском и Дабаљцевском које је армија Доњецке Републике приредила украјинској армији.

        Снаге Исламске државе су пред потпуним опкољавањем и у равницама око Сафире. Јер, „Тигрови“ нападају последње село на овој ауто-магистрали које се налази између града Џибрин и Алепа. Претпоследње је било: Ал-Турајкија. Захваљујући томе се око 800 припадника ИД код села Тал-Аран нашло у обручу.

Сиријска армија и руска авијација кренули на изузетно важан град Џиср еш-Шугур

Сиријска армија и руска авијација кренули на изузетно важан град Џиср еш-Шугур

Video of Как самолеты ВКС РФ и артиллерия Сирии стирают с лица земли позиции террористов

Ово је прво опкољавање снага Исламске државе у сиријском рату.

Борбе се појачавају и на прилазима Алепа које држе терористи. У томе важну улогу играју сиријска артиљерија и тенкови и руска авијација.

Погледајте како то изгледа, како се претварају у шут скровишта терориста у делу Алепа Бустан ал-Баша, где су Асадове снаге терористима пресекле канал за снабдевање (видео 2).

Сиријска авијација је такође била успешна. Како је јавила државна агенција Сана, у провинцији Хама је – око насеља Ал-Латамна, Аташан и Хирбнафса – уништила најмање 35 припадника терористичке групације Џејш ал-Фатах.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара