Вијести, Свијет

Сирија, камион пун експлозива убио 30 људи

Hama

Најмање 31 особа погинула, а десетине су рањене, када је бомбаш-самоубица у сиријском граду Хами дигао у ваздух камион са једном и по тоном експлозива.

Бомбаш-самоубица је у сиријском граду Хами дигао у ваздух камион са чак једном и по тоном експлозива, убивши притом најмање 31 особу и повредивши више десетина људи, објавила је сиријска Опсерваторија за људска права.

„Најмање 31 особа, међу којима су били углавном војници, убијена је када је бомбаш самоубица детонирао експлозив којим је напунио камион, у близини једне радње пољопривредних возила на путу који повезује Хаму и Саламије“, навела је сиријска Опсерваторија за људска права.

Та организација са седиштем у Великој Британији је додала да би број жртава могао да се повећа, јер је у том нападу било „више десетина рањених, међу којима су неки задобили тешке повреде и налазе се у критичном стању“.

Сиријска новинска агенција САНА је навела да се бомбаш-самоубица разнео унутар камиона на веома прометној улици у предграђу Хаме, града у централној Сирији, пренео је Ројтерс.

САНА је тај напад приписала „терористима“, што је израз који државни медији користе за побуњенике који настоје да са власти свргну председника Башара ел Асада.

Снимци објављени на државној телевизији показују ватрогасце како покушавају да угасе велики пожар, као и облаке црног дима који се уздижу из изгорелих камиона и аутомобила.

Почетком побуне против режима у Сирији, Хама је била поприште великих демонстрација на којима су противници захтевали одлазак председника Башара ел Асада.

Крајем лета ове године, сиријска војска је напала Хаму и, после сукоба у којима је погинуо велики број људи, успоставила строгу контролу над градом.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *